Unity C# bilmeden oyun yapmak için nereden başlanmalı?

arda 513

Hectopat
Daha fazla  
Unity üzerinden oyun geliştirmek istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır araştırma yapıyorum ve Unity arayüzüyle ilgili birçok şeyi öğrendim sayılır. Ancak C# konusunda hiçbir bilgim yok. Bu yüzden Udemy üzerinden bir kurs almayı düşünüyorum. Bütçem 300-500 TL arasında.

Sizce önce temel C# mı öğrenmeliyim, yoksa doğrudan Unity ile C# kullanarak oyun yapımına yönelik bir kurs mu almalıyım? Nereden başlamam gerektiği konusunda kararsızım. Bu konuda deneyimli olanların tavsiyelerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Temel C#'ı ayrı olarak öğrenebilirsin. Oyun geliştireceksen tabii ki kaynağın Unity ve Unity kodları olmalı. C# özünde nesne programlama dilidir.

Temel programlama icin para vermek enayiliktir. Para vereceksen Ingilizce kursuna ver, Ingilizce bilmeden bir arpa boyu yol alamazsin.

Ingilizce ogrendikten sonra YouTube, en kotu BTK Akademi'den C# temelleri ogrenirsin. Unity icin C# daha farkli, motorun kutuphaneleri ve fonksiyonlarini bilmen gerek. Temelleri ogren, ne yapacagini anlarsin.

Temel programlama icin para vermek enayiliktir. Para vereceksen ıngilizce kursuna ver, ıngilizce bilmeden bir arpa boyu yol alamazsin.

İngilizce ogrendikten sonra YouTube, en kotu BTK Akademi'den C# temelleri ogrenirsin. Unity icin C# daha farkli, motorun kutuphaneleri ve fonksiyonlarini bilmen gerek. Temelleri ogren, ne yapacagini anlarsin.

İngilizce seviyem B1 yazılım için yeterli olur mu?

Olur muhtemelen. YouTube'dan yerli/yabancu kaynaklara, BTK Akademi'ye vs. bak C# için. Temelde öğretecekleri şeyler basit ve tamamen aynı, boş yere para verme. Unity'nin sitesinden "learning path" bölümü olması lazım, oraları da kurcalayabilirsin.

Yeterlidir. Karşılaştigin sorunu İngilizce aratıp çözebiliyor olacak kadar İngilizcen olmalı.
Direkt unity ile başlayabilirsiniz ancak programlama temellerinin olmasi lazım. Değişken nedir, dizi nedir, donguler, şart yapıları... Bunların temelini öğrendikten sonra direkt unitye başlayabilir. Flappy bird benzeri oyunların klonunu yapabilirsiniz

Unity üzerinden oyun geliştirmek istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır araştırma yapıyorum ve Unity arayüzüyle ilgili birçok şeyi öğrendim sayılır. Ancak C# konusunda hiçbir bilgim yok. Bu yüzden Udemy üzerinden bir kurs almayı düşünüyorum. Bütçem 300-500 TL arasında.

Sizce önce temel C# mı öğrenmeliyim, yoksa doğrudan Unity ile C# kullanarak oyun yapımına yönelik bir kurs mu almalıyım? Nereden başlamam gerektiği konusunda kararsızım. Bu konuda deneyimli olanların tavsiyelerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!
Temel C# öğrenerek başla zaten uzun sürmez. Ardından Unity ile oyun kodlamaya başla direkt. Minik oyunlar yap. Rigidbody, collider, raycast gibi basit sistemleri öğren. Yapay zekayı kesinlikle kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı