C# Butona uzun basarak Texbox'daki metni çabuk silmek

rauf.k

Centipat
Kek günü
Daha fazla  
Herkese merhaba. Arkadaşlar butona uzun bastığımda mobilde olduğu gibi Texbox'daki metnin çabuk silinmesini istiyorum. Bunu yapmanın yolu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç aydır ben de C# kullanıyorum ama daha basit bir yöntem bulamadım hiç. Eğer varsa en çok ben sevinirim.

Merhaba eğer butondan kastın backspace ise bu durumda textbox'n eventsnden Enter eventine ağırlık vermen gerekir, bu durumda şunu yap tuş algılama ile eğer backspace basılırsa timer çalışsın timer kodlarına ise örneğin timer 5'e geldiğinde textbox'daki metni string kontrolüne al replace komutu ile boşluk(space) karakterlerine ayır ve timer1==5 olursa replace edilen metnin son parçasını remove ederek tekrardan textbox1.text=replace ve remove edilmiş metin olarak eklet bu sayede back space uzun basılınca kelime kelime silebilirsin, bu aklıma gelen bir yöntem oldu.

C#'ta ileri seviye diye bir kavram aslında yok, ileri seviye algoritma var algoritmayı zihninde kurabildiğin sürece her şey yapabilirsin, C# buna müsait.

@rauf.k @Chucker

Tek backspace için değil. Mesela label a sayı yazdırıp butona uzun tıklayınca sayı geriye saysın istiyorum. Yani sayıyı her azltmak için butona basmak istemiyorum. Mesela sayıyı 5 azaltmak istiyorum. Butona 5 feda tıklamak yerine uzun basarak işlemi yapmak istiyorum.

Mantık aynı do while ile yaparsın while sorgumz bu olur timer5==sayi do ise sayi-- ile başlar label'a sayiyi atar olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…