C# Console Proje Önerisi

391969

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar C# console dersleri alıyorum. Şu anda yolun başındayım. Geçen hafta bazı sebeplerden dolayı çalışamadım. Bu nedenle eski konuları tekrar için örnekler arıyorum ama internettekiler tüm konuları birden alıyor. İşlediğim konulara göre örnek tavsiyesi verir misiniz?
  • String Değişkenler,
  • Int Değişkenler,
  • Aritmetik Dört İşlem,
  • Double Değişkenler,
  • İf/Else yapısı,
  • Switch Case yapısı,
  • Diziler,
  • Döngüler.

Hocam daha bir şey görmemişsiniz ne projesi. Çok basit bir otobüs otomasyonu yapabilirsiniz, bilet falan kesersiniz.

Kod:
- Matematik Soruları -
Doğru cevaplardan 10 puan kazanacaksınız.
Uygulamadan çıkmak için exit yazın.

Soru: 123-32+12 (10 puan)
Cevap: xxxx (kullanıcı girecek)

DOGRU ISE -> Tebrikler doğru cevap! 240 puanınız oldu.
YANLIS ISE -> Maalesef yanlış cevap. Tekrar deneyin. Soruyu geçmek için "pas" yazın.

Cevap: xxxx
Yukarıda konsol çıktılarını yazdığım projeyi rastgele matematik sorusu üretecek ve döngü ile sonsuza dek sürecek şekilde yapabilirsin. Yazılım öğrenmesine yardım ettiğim arkadaşıma verdiğim ödev. Zorlayacak bir yanı yok araştırarak çok rahat yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha bir şey görmemişsiniz ne projesi.
Onu zaten söyledim proje konusu istedim.
Kod:
- Matematik Soruları -
Doğru cevaplardan 10 puan kazanacaksınız.
Uygulamadan çıkmak için exit yazın.

Soru: 123-32+12 (10 puan)
Cevap: xxxx (kullanıcı girecek)

DOGRU ISE -> Tebrikler doğru cevap! 240 puanınız oldu.
YANLIS ISE -> Maalesef yanlış cevap. Tekrar deneyin. Soruyu geçmek için "pas" yazın.

Cevap: xxxx
Yukarıda konsol çıktılarını yazdığım projeyi rastgele matematik sorusu üretecek ve döngü ile sonsuza dek sürecek şekilde yapabilirsin. Yazılım öğrenmesine yardım ettiğim arkadaşıma verdiğim ödev. Zorlayacak bir yanı yok araştırarak çok rahat yapabilirsin.
Oldukça güzele benziyor. İşte böyle şeyler istiyorum. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı