C++ cout komutunu değişkenli bir biçimde bir değişkene tanımlama

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, başlık biraz uzun fakat istediğim şeyi tam olarak anlatan şey o. Örnek vermek gerekirse:
[CODE lang="cpp" title="Örnek"]std::cout << realPart << "+" << imaginerPart << "i";
//Üsttekini bir değişken olarak aşağıdaki gibi nasıl yapabilirim?
std::cout << showComplex;[/CODE]
İlk satırdaki kodda bulunan "realPart" ve "imaginerPart" gibi değişkenlerle "+" ve "i" gibi şeyleri de içine alıp tek bir değişken olarak tanımlamak istiyorum. Nasıl yapabilirim veyahut yapma şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ali998 @Vavien. @MemoryLeak değişkenlerim "double" türünde. Karmaşık sayılarla ilgili işlemler yapan bir program yapmamız istendi bizden, gelen sayıları gerçek ve hayali adındaki 2 adet "double" türündeki değişkene tanımlıyorum ve sonuçları yazdırırken çok uzun oluyor kodlar ve açıkçası dinamik mi deniyor o şekilde olmuyor. Kodların bir kısmı:
Burada mesela bu parantezlerin içerisindeki değişkenlerle beraber tek bir değişken yapmak istiyorum. Yani "std::cout << mComplex" yazdığımda " std::cout << "Divide: (" << mRealPart << "+" << mImaginaryPart << "i" << ")" ile aynı şeyi yazdırmasını istiyorum.

Yani fonksiyonu veya if ve içindekileri falan mı değişkene atamak istiyorsun? Yazdıracağın kısım yerini bir değişken daha atayıp mı yapmak istiyorsun?

Yani fonksiyonu veya if ve içindekileri falan mı değişkene atamak istiyorsun?
"std::cout << mComplex" yazdığımda " std::cout << "Divide: (" << mRealPart << "+" << mImaginaryPart << "i" << ")" ile aynı şeyi yazdırmasını istiyorum. mRealPart ve mImaginaryPart double türünde birer değişken. "Divide: (1+1i)" gibi çıktısı var koyu kısmın.

Merhaba C++ programlama dilinde bunun için fonksiyon mevcut. Bu linkten ulaşabilirsiniz. MINGW ile test ettim, string değişkenine atama yapabiliyorsunuz. String değişkenlerine '+' operatörü ile ekleme yapabilirsiniz.
[CODE lang="cpp" title="Örnek"]#include <iostream>
#include <cstring>

using namespace std;

int main(void){

int a = 4444;
string s = "ali";
double c = 5.032;
char i = 'i';

string ctemp = to_string(c);
string atemp = to_string(a);
string out = s+ctemp+atemp+i; // veya s+ctemp+atemp + 'i';

cout << out << endl;
return 0;
}[/CODE]

Yanlış görmüyorsam paylaştığınız ekran alıntısıda Qt arayüzü gözüküyor (ya da çok benziyor). Qt ise mutlaka Qt'ninde bir çözümü vardır.

Evet tam olarak istediğim şey bu denilebilir. Teşekkürler ve evet Qt kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…