C/C++ C++'da kütüphaneler kurulmuyor

melihtennyson

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, C++ öğrenmeye başladım. Bir yandan sfml, sdl, reigen, Vulkan gibi kütüphaneleri denemek istedim; kendimi geliştirmek için. Bir türlü kuramadım. Kütüphaneyi otomatik olarak denedim, olmadı. Bağlantı verdim, linkledim yine de görmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMake kullanmayı dene Visual Studio codeda ayarları var include ve lib klasörlerini girersen tanımlanmama sorunu çözülebilir.

Bunu kurun. Kütüphaneleri, paketleri, bağımlılıkları linuxtaki gibi kolayca kurabilmenizi sağlar.

Bunu kurun. Kütüphaneleri, paketleri, bağımlılıkları linuxtaki gibi kolayca kurabi

Bunu kurun. Kütüphaneleri, paketleri, bağımlılıkları linuxtaki gibi kolayca kurabilmenizi sağlar.
bunu kullanıyorum zatende linklemisini otomatikmi olur ?

bunu kullanıyorum zatende linklemisini otomatikmi olur ?
Olmaz. Kullandığın ide neyse doğru derleyici parametrelerini girmesi gerekli. Derleyiciyi manuel olarak çalıştırmayı dene. Mesela sdl2 bende şu şekilde çalışıyor.
g++ -lSDL2 *.cpp. Windowsta biraz daha karmaşık. g++ -lmingw32 -lSDL2main -lSDL2 -mwindows *.cpp.

Bu şekilde çalışırsa kütüphaneler kurulmuş demektir. Ama Msys'nin kendi cmd konsolunda çalışır bu. Windows cmd'de işler biraz daha karışık. Orada derleyiciye başlık ve kütüphanelerin nerede olduğunu da söylemen gerekir. Hatta derleyiciye bile görmeyebilir. Kontrol etmek için Windows cmd aç, "gcc -v" yaz. Bir şey bulamazsa ortam değişkenlerine girip PATH eklemen lazım. Linux'ta bu işler otomatik oluyor. Windows'ta uğraş dur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı