Teorik olarak C++ ile oyun gelistirme ogrenirsen, oyun gelistirmede yer bulabilirsin. Finansal low-latency uygulamalarda bulabilirsin. Embedded programming var.
Tabii ki bunlar teoride. Eger cok iyi bir programciysan, C++ ustundeki uzmanligin farkli dillere aktarilabilir ancak alan spesifik yetenekleri aktarmak o kadar kolay olmuyor. Oyun gelistirici birinin yaptigi web servisiyle, backend uzmaninin yapacagi bir olmuyor haliyle.
Ilanlara bakiyorum ben arada bir, C++ ile Turkiye'de genelde oyun gelistirmeye adam ariyorlar. Dahasini ben gormedim.
Bana kalirsa LinkedIn vb platformlar uzerinde ilanlara bak derim yapmak istedigin seylere karar verebilmek icin. C++ ile ilanlara bak, neler isteniyor, hangi alanlarda daha cok ilan var vs. Burada kariyerinin basinda olan rastgele insanlardan kariyer tavsiyesi alma derim ben. Buna bende dahilim. Bol bol arastirmak lazim bu tarz konulari. Bi alandan sonra digerine adapte olmaya calismak zor olacak cunku.