C#'de MenuStrip'i tüm formlara aynı anda kopyalamak

Osman Anıl

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. C#'de menü yaptım fakat tüm formlara bir türlü kopyalamayı beceremedim. Tek tek kopyalama yapılabiliyor fakat ileride bu formların sayısı arttığında yapmak işimi daha da zorlaştıracak. Acaba bu menüyü tüm forma kopyalayabileceğim bi yöndem var mı?

Menü butonlarının içine yazdığın kodlar tüm formlarda aynı olacaksa class olarak tanımlayıp class'ı çağırmayı deneyebilirsin. Böylece sadece menüyü taşırsın kodlar kendisi gelir.

Not: Kendim denemedim ancak büyük ihtimalle çalışacağını düşünüyorum. @Ahmet Aksoy veya @Fatih Apaydın size daha fazla yardımcı olabilirler.

Yapmanız gereken ana form (base form) oluşturmak ve diğer formları bu formdan türetmek. Winformsta kullandığınız Form da bir sınıftır. Aslında programda gördüğümüz her şey sınıftan türeyen bir objedir.
Ana formunuza oluşturduğunuz menüyü ekledikten sonra yeni bir form oluşturun ve bu formun kod kısmına gelin. Bu formu doğrudan Form sınıfından türetmek yerine ana formunuzun sınıfından türetin.

Kod:
 public partial class AltForm : Form

Otomatik oluşan yukarıdaki ifadeyi alttaki gibi yapın.
Kod:
public partial class AltForm : AnaForm

Konuyla ilgili buradaki siteyi inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba giriş seviyesi biri için class yapısı uğraştırıcıdır ama öğrenilmesi gereklidir. Daha kolay bir yöntem ise Panel objesi kullanmaktadır. Statik ve dinamik olacak yerleri belirleyin. Dinamik olan yere panel ekleyin. Sonra diyelim ki button 1 basınca haber formunun acılmasını istiyorsun.

button1_click(....,...)
{
panel1.control.clear();

Haber obj1 = new haber(); // haber classından obj1 objesini yarattık ve classın parametresiz constructor'ını çağırdık
obj1.Toplevel=false;
obj1.show();
}

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı