C dilinde kod yazarken boşluklar

yukionii

Picopat
Daha fazla  
C programlama öğreniyorum ve yeni başladım. Bazen bazı kodları kopyala yapıştırla dev C++'ta çalıştırıyorum ama kod düzgün olmasına rağmen hata veriyor. Galiba bazı yerlerde boşluk olunca veya boşluk olması gereken yerde olmayınca sıkıntı çıkıyor. Boşluk olayı satır başında veya satır içinde de geçerli sanırım.

C dilinde bu boşluk olayını bana açıklamak isteyen varsa makbule geçer.

Çalıştırdığınız uzantıdan dolayı olabilir, .cpp'de çalışan kodlar .c'de hata verebiliyor.
Mesela for(int i=0....) gibi bir şey derseniz .c uzantısında hata veriyor, .cpp'de çalışıyor, i'yi dışarıda tanımlamanızı istiyor .c. Bu tarz sorunlar olabilir.

Kodları el ile yaz. Kopyalama yaptığın zaman web sayfasındaki başka ögeler de yanlışlıkla kopyalanmış olabiliyorlar.
Elle yazınca da sorun çıkıyor.
Kesinlikle katılıyorum, Dev C++ iyi bir derleyici değil.
Visual studio veya visual code'da c yazabilir miyim? Ben pek anlamadım nasıl yapacağımı.

Kodu görmemiz lazım. Her kod ayrıdır.

Dev C++ kötü, evet. İlla C programlama yapacağım diyorsan Code::Blocks veya Geany kullan derim.
Şu an için C ile başladım, hali hazırda yüklü Visual Studio ve Visual Code var ama onlarda nasıl C yazacağımı anlamadım. Ek bir derleyiciye ihtiyacım var mı gerçekten?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı