C dilini öğrenmeyi bırakıp C++ öğrenmek mantıklı mı?

Daha fazla  
Merhaba, aslında bu tip klasik konuların açılmasına karşıyım ama ben de evet ne yazık ki o özel muamele görmek isteyen kişilerdenim. C dili ile ilgili temel bilgilere sahibim, işte pointer, structer, fonksiyonlar ile ilgili temel şeyleri biliyorum ama bayağıdır kod falan yazmıyorum unutmusumdur bakıp hatırlamam lazım. Neyse, sizce bu dilde kendimi iyicene geliştirip ondan sonra mı farklı bir dile yöneleyim yoksa direkt C++ geçebilir miyim? C++ geçme sebebim gömülü sistemlerde C ve C++'nın performanslı çalışması. C++ konusunda emin değilim belki yanlış biliyorumdur.

Diyebilirsiniz ki ilk dil önemli değil, önemli olan programlamanın mantığını anlamak ondan sonra zaten diğer dilleri kolaylıkla kavrarsınız evet doğru ama bu ne kadar gerekli ki? Yani neden direkt daha güncel olarak kullanılan bir dili öğrenmek varken C öğreneyim ki? Biraz zaman kaybı gibi geliyor. C dilini öğrenerek işin arka planında yatan şeylere belki daha hakim olurum ama bu cidden gerekli mi ki? C diline de aslında alıştım, seviyorum ama bildiğim kadarıyla örneğin masaüstü bir uygulama yapmak ne yazık ki çok zor. C++ ve C#'da bu çok daha kolay diye biliyorum. Bir süre sonra eminim ki siyah CMD ekranında yazdığım kodları görmekten bıkacağım. Sizin fikirleriniz nelerdir? @bitwise

Ne yapacağınız ile ilgili. Oyun içinse C öğrenmek saçma olur direkt C++ ya da C# ile başlayıp ustalaşabilirsiniz. Program vs yapacağım diyorsan da C ile ilgili temel bilgilere sahipsen de C#'a geçebilirsin çünkü C# daha yeni ve sade bir dil.

Temel-Orta seviye arası bir seviyeye gelip geçmen daha mantıklı olur, en azından temel bilgilere sahipsin sonrasında ilerlemen gereken seviye senden seneleri almayacak, fakat komple bırakıp C++'a da geçebilirsin, iki seçeneğin de kendine göre handikapları var ya da yok.

Gerçekten gerekmediği sürece C'de uzmanlaşmanıza gerek yok ama yine de sizin yaptığınız gibi biraz öğrenmekte fayda var.

@Hollywoo @Wilfaelor @AppImage dediğim gibi gömülü sistemler için öğrenmek istiyorum. C++ dili gömülü sistemlerde aktif olarak kullanılan bir dil mi? Yoksa C daha mı iyi olur bu konuda? Oyunla falan işim yok. Masaüstü uygulama yapmak olabilir ama öncelikle amacım gömülü sistemler. Bir yandan da sürekli CMD'de kod yazmak bunaltıcı gelir diye düşünüyorum ama gömülü sistemlerde bunun dışına çıkılıyor mu bilgim yok.

Gömülü sistemler için Arduino IDE C++ atmel Studio (sanırım microchip Studio oldu) C dilini kullanıyor diye biliyorum ikisi arasındaki farkları alttaki videodan öğrenebilirsiniz Arduino daha kolay ama eksileri videoda var ona göre karar verip istediğiniz dili öğrenebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@İsmail Ördek Arduino kullanmayı düşünmüyorum. Arduino ile bir şeyler yapmak nispeten kolay ve profesyonelce değil bence. Herkes yapabilir gibi geliyor. Onun yerine STM32, MSP430 gibi mikrokontrolcüler kullanmayı düşünüyorum. @Vavien.

Anladığım kadarıyla gömülü sistem mühendisi ya da o alan civarı şeyler istiyorsunuz, attığım videoda ve kanalda mikrodenetleyici ile ilgili dersler var diye biliyorum ve videoda C dili kullanılıyor şu an Arduino IDE C++ kullanıyor ama bu daha fazla mikrodenetleyici hafızası harcar bu yüzden tavsiyem bir atmel veya microchip model mikrodenetleyici (ben bunların uygulamalarını biliyorum diğerlerine hakim olmadığım için bunları yazdım.) Satın alıp bunların Studio programı üzerinden kodlamasını öğrenmek.
Ayrıca sana Power, time ve reset devresi için komponent lazım bunları da temin edip başlayabilirsin kolay gelsin.

@Nieagerams Microchip Studio for AVR® and SAM Devices | Microchip Technology
Burada c/c++ şeklinde belirtilmiş konu üzerinde detaylı bir araştırma ile karar verebilirsiniz.

Hocam elimde halihazırda MSP430G2553 var. Bu tip kartlarla genellikle Code Composer Studio falan kullanılıyor sanırım. Bizim hocamız IAR kullandırtmıştı. Lakin şöyle bir sorunum var ki bu kart ile ilgili kaynak gerçekten yok gibi bir şey. Tek kaynak olarak bir kitap var. Bunun haricinde internette yapılan birkaç tane proje var. Siz bu kart hakkında bilgi sahibi misiniz bilmiyorum ama sizce bu kartı satıp yerine daha popüler bir kart mı alayım? Diyebilirsiniz ki mikrodenetleyicilerde timer, interrupt gibi şeyler ortak ama yine de kimse daha fazla kaynak imkanından faydalanmak varken zor yolu seçmez gibi. Ne dersiniz? Bir ara kartı öğrenmeye başlamıştım ama sıkılıp bıraktım, biraz da bu sebepten dolayı.

Söylediğiniz kartı bilmiyorum ama eğer gerçekten kaynak kıtlığı bu kadar fazlaysa ve siz çok zorlanacağınızı düşünüyorsanız satıp bilindik bir kart alabilir (daha pahalı seçenekler için söylüyorum ilk seçeneği) ya da gidip söylediğim firmaların 50 TL'lik bir kartını alabilirsiniz lakin breadboard uyumlu kartlar bu kadar ucuzmu bilmiyorum breadboard uyumlu değilse bağlamak zor olabilir buna dikkat edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam almadan önce videoyu inceleyebilirsiniz markalar hakkında bilgiler de veriyoruz videoda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…