C diski 100 GB eksik gözüküyor

Krakenzz

Kilopat
Katılım
5 Mayıs 2019
Mesajlar
334
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayara format attım ve sürücü ayarları ekranında bu videodaki 9.50'de 500GB'lık bölmeyi ayırdığı gibi bende 228 GB'lık SSD'imin 100GB'ını ayırdım ve şu an da fotoğraftaki gibi gözükmekte SSD.



Bunu nasıl düzeltebileceğim hakkında en ufak bir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat üzerinde sağ tuş oradan bilgisayar yönetimi açılan pencerede Disk yönetimi kısmında aradığın boş kısım
 
Bilgisayar Yönetimi > Disk Yönetimi ne girip ilgili diskin olduğu kısımda diskin ayrılmış bölümleri gözükecektir. Ayırdığın bölümü ayrı olarak kullanmak istiyorsan sağ tık yapıp harf atayarak devam edersen artık kullanılabilir olacak.
Eğer ayırdığın bölümü birleştirmek istiyorsan bölümü sil yapabilirsin
 
Bilgisayarım > sağ tık> yönet > disk yönetimi. Bu kısımda üstü siyah şeritli 100 GB'lık ayırdığınız bölüm görünür. Ona sağ tıklayıp yeni birim deyin. Yeni birim oluşturma sihirbazı açılır. Adım adım sizi ilerletecektir. Bittiği zaman bilgisayarım klasörünü kapatıp açın, orada görünecek.
 

şu şekilde bir klasör seçim ekranı geliyor tam olarak hangisini seçmem gerekiyor acaba
 
Eki Görüntüle 2392988
şu şekilde bir klasör seçim ekranı geliyor tam olarak hangisini seçmem gerekiyor acaba
O seçeneği değil, en üstteki "şu sürücü harfini ata" seçeneğini seçip yan taraftan bir harf seçin. Yerel Disk C, Yerel Disk D gibi bir harfi olması gerekiyor. Ondan sonra devam edin.
 
O seçeneği değil, en üstteki "şu sürücü harfini ata" seçeneğini seçip yan taraftan bir harf seçin. Yerel Disk C, Yerel Disk D gibi bir harfi olması gerekiyor. Ondan sonra devam edin.
Reis dediğini yaptım da benim yapmak istediğim bu değildi. O 125gb lık alanı C diski ile birleştirmekti sen bana yeni disk oluşturdun. A isimli
 
Reis dediğini yaptım da benim yapmak istediğim bu değildi. O 125gb lık alanı C diski ile birleştirmekti sen bana yeni disk oluşturdun. A isimli Eki Görüntüle 2392990
Hocam yukarıda yeterince açık bir şey yazmamışsınız. O yüzden yeni disk oluşturmayı anlattım. Disk yönetimi kısmına gelip A diskine sağ tıklayıp birimi sil yapın. C diskine sağ tıklayıp birimi genişlet seçeneğini seçip 100 GB'ın tamamını seçin. Sonra yine aynı adımlarla ilerlediğinizde istediğiniz olacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…