C diski dolu görünüyor

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Kioxia 480 GB
C diskimde garip bir durum var. Toplam kapasite 445 GB, ancak şu an sadece 65 GB boş alanım kaldı. Oyun bile kurulu değil, büyük boyutlu dosyalar da yok. Gereksiz gördüğüm her şeyi sildim.
Üstelik WinDirStat ile detaylı tarama yaptım, ona göre de diskte gereksiz bir şey görünmüyor. Buna rağmen boş alan bu kadar az.
Sizce bu kadar alanı ne tüketiyor olabilir? Sistemle ilgili bir sorun olabilir mi, yoksa başka bir yerden mi kontrol etmem gerekiyor?

@Batuyed
Yapmadı iseniz..
ARA ya disk temizleme yazın..
Sistem dosyalarını temizle'yi seçin.
Sistem geri yükleme ve Windows Update dosyalarını temizleyin. Bunlar çok fazla yer kaplıyor olabilir.

Yukarıdaki işlem yeterli gelmez ise.. Rehber..

C diskimde garip bir durum var. Toplam kapasite 445 GB, ancak şu an sadece 65 GB boş alanım kaldı. Oyun bile kurulu değil, büyük boyutlu dosyalar da yok. Gereksiz gördüğüm her şeyi sildim.
Üstelik WinDirStat ile detaylı tarama yaptım, ona göre de diskte gereksiz bir şey görünmüyor. Buna rağmen boş alan bu kadar az.
Sizce bu kadar alanı ne tüketiyor olabilir? Sistemle ilgili bir sorun olabilir mi, yoksa başka bir yerden mi kontrol etmem gerekiyor?

Hocam TreeSize bu uygulamayı kurun hangi klasör nerede ne kadar yer kaplıyor detaylıca görürsünüz. Ardından ona göre temziliğinizi yaparsınız ayrıca programları kaldırırken Revo Uninstaller uygulamasını kullanın ve geride bıraktığı tüm gereksiz verileri temizleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı