C: diski gereksiz dolu

Makaleler
5
Ya arkadaşlar bu SSD bana kafayı yedirtirecek. C diski normalde bomboş olmalı, bir Windows bir de Valorant yüklü. Bir de birkaç Adobe programları maksimum 5 GB tutar. Neden bu kadar dolu oluyor, ben bunu nasıl temizleyeceğim?

Diskine sağ tıklayıp özellikler de, diski temizle deyip istediklerini seçerek temizle.

D sürücün var ise Valorant'ı oraya atsana, bilmiyorsan yardımcı olabilirim.

Valorant tek başına 50GB zaten bir sorun görünmüyor, 250GB'lık SSD'i kullanıyorsunuz normaldir. Neye göre maksimum 5GB olabilir dediniz onu da anlamış değilim girip bakabilirsiniz.

Hocam WinDirStat diye bir program var bu programı bilgisayarınıza yükleyip açtığınızda seçtiğiniz diski inceliyor ve hangi dosyanın ne kadar yer kapladığını size gösteriyor.

Örnek:

Diskine sağ tıklayıp özellikler de, diski temizle deyip istediklerini seçerek temizle.
Temizlenecek birşey yok ki.

Şu 4 klasör asıl alan kaplayanlar diğerleri maks 500 MB kaplıyor. Üşenmedim hesabladım 101 GB tutuyor burası.

100 GB kalan alanım sanki yok olmuş gibi.

Valorant tek başına 50GB zaten bir sorun görünmüyor, 250GB'lık SSD'i kullanıyorsunuz normaldir. Neye göre maksimum 5GB olabilir dediniz onu da anlamış değilim girip bakabilirsiniz.
Valorant dışında yer kaplayacak birşey yok işte yukarıda hesabını yaptım bütün programların ne kadar kapladığını 100 GB tutuyor. Benim SSD 222 GB geriye 122 GB kalıyor. Hadi Windows 20 GB'i götürsün yine 100 GB yer kalmalı onlar yok işte.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…