C diski günden güne doluyor

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
SSD veya HDD modeli
TOSHİBAMQ01ABD032 ATA DEVİCE
Anakart
H61H2-M12
Merhaba. C diski sürekli günden güne doluyor sürekli CCleaner gibi veya disk temizleme gibi programlar kullanıyorum temp %temp% gibi yerlerdende silme işlemi yapıyorum C diskine program kurmam D diskine kurarım. Ve bu farklar çok ciddi C diskim 35 GB boş alan vardı daha dün bugün 20 GB formatta attım ama bir işe yaramadı.

Merhaba. C diski sürekli günden güne doluyor sürekli CCleaner gibi veya disk temizleme gibi programlar kullanıyorum temp %temp% gibi yerlerdende silme işlemi yapıyorum C diskine program kurmam D diskine kurarım. Ve bu farklar çok ciddi C diskim 35 GB boş alan vardı daha dün bugün 20 GB formatta attım ama bir işe yaramadı.

Genellikle Windows 10 için konuşuyorum güncelleme almış olabilir bilgisayar ekstra bu dosyaları saklıyor hafızada ek olarak. Ayarlar/sistem/depolama giriniz. Geçici dosyalara tıklayınız. Buradaki dosyalar ne kadar yer kaplıyor bir göz atınız çok ise bunları silebilirsiniz. Format atmamış yükseltme yapmış olsaydınız Windows old klasörü de kalırdı onu da buradan silebilirdiniz.

Temp ve %temp% dosyalarının içini temizleyebilirsin. Yada arama kısmına disk temizleme yazıp diskini seçerek temizleyebilirsin. Bu ikisi baya bir alan açacaktır.

Genellikle Windows 10 için konuşuyorum güncelleme almış olabilir bilgisayar ekstra bu dosyaları saklıyor hafızada ek olarak. Ayarlar/sistem/depolama giriniz. Geçici dosyalara tıklayınız. Buradaki dosyalar ne kadar yer kaplıyor bir göz atınız çok ise bunları silebilirsiniz. Format atmamış yükseltme yapmış olsaydınız Windows old klasörü de kalırdı onu da buradan silebilirdiniz.

Bilgisayar 8.1 ve dediğiniz şeyleri baktığımda gereksiz dosya vs göremedim.

Zaten belittim ben bunu.

Bilgisayar 8.1 ve dediğiniz şeyleri baktığımda gereksiz dosya vs göremedim.
Ha yok ben win 10 için tarif ettim hocam. 8.1 de orada yoktu diye anımsıyorum. Bunlar haricinde sürücüye sağ tık özellikler yapıp disk temizleme ordan da sistem dosyaları tarzı bir buton olacak orada windows güncelleme gibi kalıntılar olabiliyordu ona bir bakın olmazsa. Birde muhtemelen biliyorsunuzdur ama yazıyım dün masaüstüne yada indirilenler gibi bir yere büyük bir dosya indirdiyseniz o da aynı şekilde yer tutuyor. Sistem geri yükleme olayı da var tabi onu atlamayayım.

Sistem güncellemeler ve artık dosyalarınızı temizleyiniz öncelikle ile sanal bellek boyutunu düşürebilirsiniz ve son olarak da Temp ve %Temp dosyalarını temizleyeniz

Sistem güncellemeler ve artık dosyalarınızı temizleyiniz öncelikle ile sanal bellek boyutunu düşürebilirsiniz ve son olarak da temp ve %temp dosyalarını temizleyeniz.

Temp %temp% dosyalarını silmek benim için döngü oldu artık. Sanal bellek boyutu için tam olarak ne demek istediniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı