C Diskinde Alan Boşalmıyor

kaboom295

Kilopat
Daha fazla  
İnternetten RAR dosyası halinde bir şey indirdim. RAR'dan çıkarırken E diskine çıkardım fakat C diski doldu. C'de indirdiğim şeye dair bir şey gözükmüyor nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı programlar sıkıştırmış dosyaları çıkartırken önce C'deki geçici dosya klasorune çıkarıyor. Akabinde ise sizin istediğiniz yere taşıyor. Bu nedenle C sürücüsü dolmuş olabilir. Windows'taki Disk Temizleme aracı ile C'de yer açmayı deneyin. Disk Temizleme yeteri kadar yer açmaz ise CCleaner tarzı programlar ile yer açmayı deneyebilirsiniz.

Bazı programlar sıkıştırmış dosyaları çıkartırken önce C'deki geçici dosya klasorune çıkarıyor. Akabinde ise sizin istediğiniz yere taşıyor. Bu nedenle C sürücüsü dolmuş olabilir. Windows'taki Disk Temizleme aracı ile C'de yer açmayı deneyin. Disk Temizleme yeteri kadar yer açmaz ise CCleaner tarzı programlar ile yer açmayı deneyebilirsiniz.
Disk temizleme aracıyla temizlemeye kalkıştığımda 4GB siliyor. Benim indirdiiğim dosya 30GB idi yeniden başlattıktan sonra 7-8GB ı kendiliğinden gitti.

Windows + R kombinasyonu ile ''çalıştır'' ı açın. temp yazıp enterlayın. Çıkan her şeyi silebilirsiniz. Aynı şekilde çalıştırdan ''%temp%'' ve ''prefetch'' yazıp oralardaki dosyaları da temizleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı