C diskinde sebepsiz şişkinlik oluyor

Arda_Özan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Uzunca bir süredir işletim sistemimin (Windows 10 ve 6 ay kadar süredir W11) in kurulu olduğu C sürücümde bazen kendi kendine bir dolum olduğunu görüyorum. Bilgisayarı açıp kapadıkça sanki RAM'deki dosyaları kalıcı olarak diske yazarmış gibi bir dolum oluyor. 10-15 saniye içerisinde 1 GB'a kadar bir artma veya azalma görüyorum. Disklerin sağlıklarına baktım ve bad sector için taratma yaptım ancak bir sorun çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde bilgisayara bir oyun (stellaris) yükledim. Oyunu D sürücüsüne kurmama rağmen bir anda C diskinde 20 GB'lık bir yer doldu. Disk temizleme geçici dosya temizliği ve appdata temizliği yaptım. Ancak sürekli doluyor veya bazen azalıyor.

Söz konusu sorunun gerçekleştiği disk.
Toshiba-RC500

Bu arada bilgisayarımda E sürücüsü de mevcut. Ancak bu sorun sadece C sürücüsünde meydana geliyor dolayısıyla donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yine aynı donanımdan iki parçaya ayırmıştım. Bu yazıyı yazana kadar C sürücüsü 2 GB dolmuş. Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim moderatör arkadaşlardan şimdiden özür diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teslim iyileştirme ayarlarını ayarlardan kapayın.
Sorun muhtemelen bu.

Kapattım ancak konuyu yazarken boş olan alan 38 GB iken şu an 33.5 GB. Bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor mu o ayarı kapattıktan sonra.

Kapattım ancak konuyu yazarken boş olan alan 38 GB iken şu an 33.5 GB. Bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor mu o ayarı kapattıktan sonra.
33.2 oldu

Hayır gerekmiyor.
Disk temizleme kısmından mevcut indirilen teslim iyileştirme dosyalarına bakın eğer fazlaca yer kaplıyorsa silin demek ki sorun oradaymış.

Hayır gerekmiyor.
Disk temizleme kısmından mevcut indirilen teslim iyileştirme dosyalarına bakın eğer fazlaca yer kaplıyorsa silin demek ki sorun oradaymış.

Eki Görüntüle 1559218

Hocam disk alanı 31.4 GB'a düştü. Teslim iyileştirme dosyası 3.5 MB gösteriyor sorun bu değilmiş.

Denetim Masası'na git yeni kullanıcı oluştur yönetici olarak. Sonra yeni kullanıcı ile oturum aç. Gerekli dosyaları indirilenler masaüstü vs. hepsinin yedeğini al. Sonra Denetim Masası'na gel eski kullanıcıyı sil ve dosyaları da sil de sonra sonucu buraya yaz.

Hocam ne yazık ki bu dediğinizi yapamıyorum hem dosyalarımı yedekleyecek yerim yok hem de okulla ve diğer dosyalarımla alakalı bağlantılar var sanırım hepsi gidiyor hesabı silince doğru muyum?

Hocam ne yazık ki bu dediğinizi yapamıyorum hem dosyalarımı yedekleyecek yerim yok hem de okulla ve diğer dosyalarımla alakalı bağlantılar var sanırım hepsi gidiyor hesabı silince doğru muyum?

Ayrıyeten MetaMask ve Phantom gibi bazı sanal cüzdanlarım da bağlı hepsinin şifresini kurtarma kodlarını bulmam gerekiyor.

Eğer bağlantılı bilgilerin bağlantısı kopmaz, teams gibi uygulamalarda olan hesaplarınız silinmez diyorsanız başlatabilirim.

D sürücüsü ya da C sürücüsünde hiç mi yer yok. Sadece masaüstü indirilenler ve belgeler ıvır zıvır onları alacan. Windows'un kökünü demedim.

Onlar tarayıcı ya da bir hesaba senkronize değil mi?

Email hesabıma senkronizelerdir diye düşünüyorum ayrıca kurtarma kodlarını da buldum ancak bunları yedeklemek için nereye atmam gerekiyor. D diskinde 400 GB boş alan var.

Email hesabıma senkronizelerdir diye düşünüyorum ayrıca kurtarma kodlarını da buldum ancak bunları yedeklemek için nereye atmam gerekiyor. D diskinde 400 GB boş alan var.

Tamam bugünün tarihi ile klasör oluştur. At oraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…