C diskindeki boyut ile C diski içindeki dosya boyutu farklı!

Yok hocam onlarda açık. Appdata local data falan açık. Acaba kurtarma için falan Windows ayırmış olabilir mi?

Hocam ek olarak garip bir şey oldu. Ben dosyaları gizli yaparak bir deneyeyim dedim. Böyle bir sonuç çıktı.

Eki Görüntüle 1582556

Bu görselde gizli klasörler gözkmüyor gördüğünüz gibi. Ama 33.5 GB yazıyor diğerinde gözükmesine rağmen 35.5 yazıyor. Bayağı bir endişenmeye başladım. Acaba oyunlar falan mı yer kapladı. Warzone var. FIFA var. Vallahi garip bir durum. :D

Haklısınız ancak bence endişelencek bir şey yok sistem dosyalarıyla ilgili bir şey sabah detaylıca bakarız.

Haklısınız ancak bence endişelencek bir şey yok sistem dosyalarıyla ilgili bir şey sabah detaylıca bakarız.

Bence de bir de bazı dosyalar saydam olarak gözüküyor. Nedenini anlayamadım. Sabah okulda olacağım bana 15.00 gibi dönerim. Bakarız. Siz mesaj atın ben dönerim zaten. İyi geceler hocam :D

Saydam dosyalar gizli dosya olarak geçiyor. Sorununuzu çözdüm.

Gizli dosyaları göster seçeneğini denedik zaten onlada alakası yok, şu anki düşüncem şu şekilde, sanal RAM'e zaten 5GB atanmıştı gece attığınız SS e göre, kalan kısımda sistem geri yükleme noktasıdır diye düşünüyorum.

Gizli dosyaları göster seçeneğini denedik zaten onlada alakası yok, şu anki düşüncem şu şekilde, sanal RAM'e zaten 5GB atanmıştı gece attığınız SS e göre, kalan kısımda sistem geri yükleme noktasıdır diye düşünüyorum.

Ne kadar bir açıklık var ki hocam?

Sanal RAM atamış olabilir misiniz? Ya da sistem geri yükleme dosyası.

@quarest burada disktteki boyuta mı bakacağız yoksa direk boyuta mı bakacağız?

1669310499324.png

1669310548115.png

Şimdi açtım PC'yi böyle çıktı sonuç.

Hocam yukarıdan gizli öğreleri gösteri işaretleyin bir de öyle bakın appdata klasörü falanda var çünkü. Bence burada anormal bir şey yok. Boyut kısmına bakacaksınız bu arada.

Deneyelim. Ve şu an bizim 8.5 GB gibi kaybımız var. Yani hesabımızda olmayan bir eksik yer var diyelim.
Ve denedim onunla alakası yokmuş

Hocam yukarıdan gizli öğreleri gösteri işaretleyin bir de öyle bakın appdata klasörü falanda var çünkü. Bence burada anormal bir şey yok. Boyut kısmına bakacaksınız bu arada.

1669312320250.png

1669312402698.png

Ve böyle bir şey daha var. Nasıl oluştu bilmiyorum ama apptada ve Programdata klasörlerini gizliden kaldırdım sonra tekrar gizli yaptım böyle oldu. Ve gördüğünüz gibi 8.9 GB açık var.
Ve ayarlarda depolama kısmında şöyle bir şey buldum.

1669312505847.png

Burası direk Windows ayarlara (sol alttan) girdim ve buldum. Burada da 8.9'luk dosya var. Siz ne düşünüyorsunuz hocam? @quarest

Son düzenleme:
Deneyelim. Ve şu an bizim 8.5 GB gibi kaybımız var. Yani hesabımızda olmayan bir eksik yer var diyelim.
Ve denedim onunla alakası yokmuş.

Eki Görüntüle 1583263

Eki Görüntüle 1583270

Ve böyle bir şey daha var. Nasıl oluştu bilmiyorum ama apptada ve programdata klasörlerini gizliden kaldırdım sonra tekrar gizli yaptım böyle oldu. Ve gördüğünüz gibi 8.9 GB açık var.
Ve ayarlarda depolama kısmında şöyle bir şey buldum.

Eki Görüntüle 1583277

Burası direk Windows ayarlara (sol alttan) girdim ve buldum. Burada da 8.9'luk dosya var. Siz ne düşünüyorsunuz hocam? @quarest

Hocam sanal bellek dediği dün size anlattığım olay, yani sanal RAM. Hazırda bekleme dosyası hakkında bir bilgim yok ön bellek tarzı bir şey sanırım.

C diskine masaüstündeki dosyalar belgelerdeki dosyalar da dahil.

Win tuşu > gizli dosyaları göster yaz > gizli dosyaları gösteri aç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı