C diskine kurulum yaptıktan sonra D diskinde Windows dosyaları gözüküyor

Manco15

Hectopat
Merhaba, sorun silsilem HDD'den SSD'ye geçiş sürecinde başladı. Klonlama sonrası (Windows dahil klonlamaya) HDD'yi diskparttan clean komuduyla temizlemiştim.

Lakin aç kapa yaptıktan sonra mavi ekran selamladı beni. SSD diskime ISO ile yeni Windows kurdum, etkinleştirdim.
Şu anda olan sorunum şu; kurulumu C diskine yaptım, lakin, D diskinde hala Windows dosyaları var. Ve D diskinde kalan uygulamalarıma da erişim sağlayamıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    124,8 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    114,7 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    236,8 KB · Görüntüleme: 22
@Manco15
Disk yapılandırması iyice karışmış.
Sorunsuz ve temiz bir kurulum istiyorsanız:
  • Kurulum esnasında kasada sadece Windows'u kuracağınız disk takılı olsun. Diğerini sökün, kurulumdan sonra takın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince diskte bulunan tüm bölümleri birim sil ile silerek diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin, bölmeden ve biçimlendirmeden tek parça ayrılmamış alan halinde iken kurulum için seçerek ilerleyin..
Kolay gelsin..

Önemli ek : Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın. Kurulumdan sonra Windows güncellemelerinin tamamı yapılmadan herhangi bir driver vs kurmayın.

Son düzenleme:
@Manco15
Disk yapılandırması iyice karışmış.
Sorunsuz ve temiz bir kurulum istiyorsanız:
  • Kurulum esnasında kasada sadece Windows'u kuracağınız disk takılı olsun. Diğerini sökün, kurulumdan sonra takın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince diskte bulunan tüm bölümleri birim sil ile silerek diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin, bölmeden ve biçimlendirmeden tek parça ayrılmamış alan halinde iken kurulum için seçerek ilerleyin..
Kolay gelsin..
Hocam denedim maalesef hepsi silinmiyordu, D diski cleanlesem bozulur mu yine Windows.

Hocam denedim maalesef hepsi silinmiyordu, D diski cleanlesem bozulur mu yine Windows.
Silinmemesi mümkün değil. Diğer diski çıkarın. Birim sil ile silinir. Bitlocker var ise silinmeyebilir bu durumda bahsettiğiniz clean komutu ile silinmesi gerekir. Kasada tek disk takılı olması önemli. İhmal etmeyin.
Nasıl yapılacağının tarifi, belki gerekir.
Kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemi'ni açın.
diskpart, Enter
list disk, Enter
select disk X, Enter. (X = disk numarası)
clean, Enter
Bu komut, diskteki tüm verileri siler ve diski yeniden yapılandırır.

@Manco15
Sitem bölümleri hatalı oluşturulmuş. Kurulumu tekrar yapmazsanız o iki disk birlikte takılı olmadığı sürece PC açılmaz. Yani o iki diskten birini clean'lerseniz PC açılmaz.
Özeti şu : Düzgün kurulum arzu ediyorsanız yukarıda tarif ettiğim şekilde baştan kurulum yapmalısınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı