Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
C yi biçimlendirmek tüm windowsu silmek demek , bilgisayarın açılmaması demek yani sorduğun soru çok saçma Biçimlendirmek için format atman lazım, format ekranındayken C yi seçip biçimlendirmen lazım.
Gereksiz programları silme programı diye birşey yoktur. Bir programın gereksizliğini siz belirlersiniz. Sizin gereksiz dediğiniz programı ben sıkça kullanıyorsam size göre gereksiz benim için değildir. Görev Yöneticisi > Program Ekle & Kaldır'ı açarak bir bilen ile kullanmadığınız programları kaldırınız. Ama dikkatli olmalısınız yanlış birşey kaldırırsanız hiç iyi olmaz. Umarım anlatabilmişimdir .
Programlara gelicek olursan Advanced System Care öneriyorum. Kayıt defterinide CCleaner adlı programı öneriyorum. Antivirüs ise Avast! indirebilirsiniz.