İyi günler. Yakın zamanda gelen Windows 10 güncellemesini ne yaptıysam bir türlü yükleyemedim. Bu yüzden temiz kurulum yapmak istiyorum. Windows şu an C diskine kurulu ve D diskinde 600 GB'lık oyun-programım var. Sadece C diskini formatlayıp kurulum yapsam bir problem olur mu?
İyi günler. Yakın zamanda gelen Windows 10 güncellemesini ne yaptıysam bir türlü yükleyemedim. Bu yüzden temiz kurulum yapmak istiyorum. Windows şu an C diskine kurulu ve D diskinde 600 GB'lık oyun-programım var. Sadece C diskini formatlayıp kurulum yapsam bir problem olur mu?
Oyunların açılır fakat mod, yama, save dosyaları gibi dosyalar C diskinde olduğu için oyunlarının hepsi sıfırdan başlar. Bazılarının hata verme riski de var.
Oyunların ve bazı programların açılmama ihtimali var. Biçimlendirme ekranında çok dikkatli ol. Çok önemli dosyalarını harici bir diske ve bulut sürücülerine yedek al.
Bende senin gibi kullanıyorum genelde C'yi formatladığımda programlarımın çoğu D diskinde yüklü olmasına rağmen açılmıyor. Açılan oyun ve programların sayısı bir elin parmağını geçmiyor.
Windows dosyaları C'de ise C'yi formatla. D'deki dosyalara bişe olmaz ancak oyunların setuplarını mutlaka D klasörne at. Eğer oyunların setup dosyası yoksa hepsi çalışmayabilir.