C diskini GPT'ye çevirme

shadow8905

Decapat
Selam,

Arkadaşlar elimde Windows 8.1 bir PC var ve ben bunu 7'ye çevireceğim ama C diskini GPT bölüm tablosuna çevirmek istiyorum. Bunu nasıl yapacağım? D diskindenki bilgiler kalsın ama C diskindekiler silinse de sıkıntı olmaz.

Hocam Windows 7 kullanacaksanız GPT değil MBR kullanmanız lazım GPT stabil olmaz Windows 7 için.

Biçimlendirsem bile sadece C diskini çeviremiyorum GPT'ye.
Format ekranında;
SHIFT + F10 tuşlarına basın (Bazı bilgisayarlarda Fn + Shift + F10). Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enter’layın.
2. list disk yazın enter’layın.
3. select disk 0 yazın enter’layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
4. clean yazın enter’layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm)
5. convert MBR yazın enter’layın. (Eğer GPT’ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısınız)

Hocalarım konu sahibi Windows 7 yapacakmış Windows 7 GPT diskte düzgün çalışmaz MBR yapması lazım.

İşte yedekleyeceğim bir yere şu anlık yok ondan D diskinde.

İşte yedekleyeceğim bir yere şu anlık yok ondan D diskinde.

Hocam yapacak bir şey yok diski GPT veya MBR yapmak için direk diske işlem yapmak lazım 1 diskin sadece 1 bölümünü GPT yapıp diğer bölümünü MBR yapılmaz flash bellek veya harici disk varsa veya başka bilgisayar varsa verileri oraya atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…