C: Diskinin adı değişmiş

lykiaareal

Centipat
Daha fazla  
Ders ve 3D model için kullandığım dizüstü bilgisayarımda durduk yere C: Diskinin ismi yerel disk C: Yerine OS C: Olmuş. Neden böyle oldu? Durduk yere oldu. Cevaplarınızı bekliyorum 🙂

OS (Operating System) İşletim sistemi anlamına geliyor.
GPT'ye göre bunlar sebep olmuş olabilir:

Disk sürücüsünün adının neden "OS C:" olarak değiştiği çeşitli nedenlere bağlı olabilir:
  1. İşletim Sistemi Yükseltmesi veya Yeniden Yüklenmesi: Bilgisayarınıza yeni bir işletim sistemi yüklediğinizde veya mevcut işletim sisteminizi yükselttiğinizde, disk sürücüsünün adı otomatik olarak "OS C:" olarak değişebilir. Bu, işletim sistemi tarafından kullanılan varsayılan bir ad olabilir.
  2. Disk Yönetimi veya Bölümleme: Disk yönetim araçları veya bölümleme yazılımları kullanılarak disk sürücüsünün adı manuel olarak "OS C:" olarak değiştirilmiş olabilir. Bu, sistem yöneticisi veya kullanıcı tarafından yapılan bir işlem olabilir.
  3. Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarınıza bir sistem geri yükleme işlemi uygulandığında, geri yükleme noktasındaki ayarlara göre disk sürücüsünün adı "OS C:" olarak geri yüklenmiş olabilir.
  4. Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Nadiren de olsa, bazı virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar disk sürücüsünün adını değiştirebilir. Ancak bu, çok yaygın bir durum değildir.
Disk sürücünüzün adının neden değiştiğini tam olarak belirlemek için yukarıdaki olasılıkları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ders ve 3D model için kullandığım dizüstü bilgisayarımda durduk yere C: Diskinin ismi yerel disk C: Yerine OS C: Olmuş. Neden böyle oldu? Durduk yere oldu. Cevaplarınızı bekliyorum 🙂
Virüsle alakası yok sağ tıklayıp yeniden adlandır diyip yeniden adını Yerel Disk C: yapabilirsin bazen bu isimlere de döner;

OS C:
Windows C:
Yerel Disk C:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı