C++ dosyası nasıl exe yapılır?

Hocam visual Studio kullanmıyorum ama bir örnek video varsa atarmısınız? Tam anlamadım.

Bunu kuruyorsun. Sonra Windows + R yapıyorsun. CMD yazıyorsun. cd bulunduğun_konum yapıyorsun. sonra da g++ dosya_adı.cpp yapıyorsun. O konumda a.exe diye dosya oluşuyor.
Hocam ben compile ediceksin diye bir şey duymuştum bu nasıl oluyor. Yani sizin bu yaptığınızın adı ne olarak geçiyor

Compile ve derlemek aynı şey.
Sana indir dediğin şey compiler kuran bir program. Terminalde g++ diye çağırıp ona dosyanın adını veriyorsun ve o senin için compile diyor. Bu compile işlemi sonucu çalıştırılabilir .exe dosyası oluşuyor.

Kullandığınız eğitimde bunların anlatılması gerek. Kullanmıyorsanız da kullanmanızı tavsiye ederim. Sıfır kaynak ile programlama dili öğrenmek için yeterli bilgiye sahip değil gibisiniz.

Dev CPP uygulamasında yeni dosya oluşturup derleyince .cpp dosyasının yanına .exe dosyasını oluşturuyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…