Çözüldü C# Form datagridview sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grigon

Kilopat
Datagridview'e çektiğim ürünlerimi fiyatlarına göre küçükten büyüğe veya tersi şekilde sıralamak istiyorum fakat fotoğrafta görüldüğü gibi sıralama işlemi doğru yapılamıyor.
0'dan 99a kadar kendi içinde sorunsuz sıralıyor fakat 3 haneli 100-999 arası ve 4 haneli gibi yüksek sayıları da kendi içinde sıralıyor anladığım kadarıyla. Bu sıralama işlemini nasıl doğru şekilde yapabilirim?
Sıralamayı SQL komutlarıyla ve dataGridView. Sort komutuyla ayrı ayrı denedim her şekilde aynı sorunu yaşıyorum.

4.png

44.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence basamak sayısı ile alakalı değil. Datagridview deki veriler string türünde. Sen ne yaparsan yap hep string olarak sıralayacaktır. Görsel de bu dediğimi kanıtlıyor. Sıralama için int türüne çevirip sıralaman gerekecek. Özelliklerde bunu yapacak bir özellik var mı bilmiyorum araştırmak gerek. Ama kendinde yazabilirsin zor olmaz.
Datagridview eventlerindeki ColumnHeaderMouseClick eventi içerisinde yapabilirsin.
Bence basamak sayısı ile alakalı değil. Datagridview deki veriler string türünde. Sen ne yaparsan yap hep string olarak sıralayacaktır. Görsel de bu dediğimi kanıtlıyor. Sıralama için int türüne çevirip sıralaman gerekecek. Özelliklerde bunu yapacak bir özellik var mı bilmiyorum araştırmak gerek. Ama kendinde yazabilirsin zor olmaz.
Datagridview eventlerindeki ColumnHeaderMouseClick eventi içerisinde yapabilirsin.

Çözüm
Evet çözdüm sorunu dediğin gibi veriler string kalmış, verileri databaseden çekiyorum oradan türünü sayıya çevirmem yeterli oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı