RawShed Megapat Katılım 19 Temmuz 2015 Mesajlar 365 Çözümler 4 25 Nisan 2020 #1 Arkadaşlar, sayı tahmin oyunu yaptım fakat bir sorun var. Textbox'a aynı sayı girildiğinde MessageBox ile hata mesajı yazdırmayı düşündüm fakat yapamadım. Contain ve IndexOf denedim ama olmadı.
Arkadaşlar, sayı tahmin oyunu yaptım fakat bir sorun var. Textbox'a aynı sayı girildiğinde MessageBox ile hata mesajı yazdırmayı düşündüm fakat yapamadım. Contain ve IndexOf denedim ama olmadı.
The Anorak Terapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 2 Mart 2014 Mesajlar 6.694 Makaleler 1 Çözümler 128 25 Nisan 2020 #2 C#:Panoya kopyala static List<int> enteredNumbers = new List<int>(); Tarzı bir liste tutabilirsiniz. (Method dışında tutmak gerekir.) C#:Panoya kopyala input = Int32.Parse(textBoxNumber.Text); //try-catch ile kullanmak daha mantıklı. if(enteredNumbers.Contains(input)) { MessageBox.Show("Duplicate!"); } else { enteredNumbers.Add(input); } Oyun bittiğinde tekrardan aynı sayıları girebilmek için List'i sıfırlamanız gerekiyor. enteredNumbers.Clear(); ile yapılabilir. Son düzenleme: 26 Nisan 2020
C#:Panoya kopyala static List<int> enteredNumbers = new List<int>(); Tarzı bir liste tutabilirsiniz. (Method dışında tutmak gerekir.) C#:Panoya kopyala input = Int32.Parse(textBoxNumber.Text); //try-catch ile kullanmak daha mantıklı. if(enteredNumbers.Contains(input)) { MessageBox.Show("Duplicate!"); } else { enteredNumbers.Add(input); } Oyun bittiğinde tekrardan aynı sayıları girebilmek için List'i sıfırlamanız gerekiyor. enteredNumbers.Clear(); ile yapılabilir.
Supangela Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 5 Şubat 2018 Mesajlar 1.024 Çözümler 10 26 Nisan 2020 #3 TextBox'ın KeyDown event'ine şunun gibi bir şey yapabilirsin: C#:Panoya kopyala if(char.IsNumber((char)e.KeyValue)) { MessageBox.Show("Sayı girdiniz!") }
TextBox'ın KeyDown event'ine şunun gibi bir şey yapabilirsin: C#:Panoya kopyala if(char.IsNumber((char)e.KeyValue)) { MessageBox.Show("Sayı girdiniz!") }