Hocam vscode kullanıyosanız configle vs. alakalı olabilir, vscode kullanmadığım için tam hakim değilim maalesef. Direkt derlemek için terminali açıp .cpp dosyasının bulunduğu dizine gidin, sonrasında "g++ dosyaadi.cpp" komutunu çalıştırın (tırnaklar olmadan ve dosyaadi kısmını ismi neyse o yapın.)
Hocam bildiğim kadarıyla bu hata header'ların bir döngü içerisinde çok fazla kez include edilmesiyle gerçekleşiyor dolayısıyla header guardlardan birisi problemli olabilir, o nedenle belki macroda sorun olabilir diye düşündüm. "sys/times.h" bildiğim bir standart header değil belki onun içerisinde bir problem olabilir eğer HAS_TMS orada define ediliyorsa ve orada kontrol edilmeden yeniden include ediliyorsa belki problem olabilir ancak tam emin değilim.
Hocam bildiğim kadarıyla bu hata Header'ların bir döngü içerisinde çok fazla kez include edilmesiyle gerçekleşiyor dolayısıyla header guardlardan birisi problemli olabilir, o nedenle belki macroda sorun olabilir diye düşündüm. "sys/times.h" bildiğim bir standart header değil belki onun içerisinde bir problem olabilir eğer HAS_TMS orada define ediliyorsa ve orada kontrol edilmeden yeniden include ediliyorsa belki problem olabilir ancak tam emin değilim.
Kusura bakmayın biraz zahmetli olabilir belki de attığım kodu siz düzgün olabilecek şekilde düzenleyebilir misiniz acaba?
Bir de HAS_TMS ve sys/times.h ' den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Ve 3 hata daha var yazmamışım üste:
Redefinition of clock_t t0
Redefinition of clock_t t1
Redefinition of double cpu_time
Hocam tamamını header'a yazmamalısınız, header'da sadece definition'lar bulunmalı, ben ifndef'ten sonraki kısmı header olarak ayrı yazdınız sandım, bu şekilde sürekli olarak cpuclock.h'ı include ediyorsunuz. Şu şekilde yapın, ilk olarak bu cpuclock.h:
Hocam tamamını header'a yazmamalısınız, header'da sadece definition'lar bulunmalı, ben ifndef'ten sonraki kısmı header olarak ayrı yazdınız sandım, bu şekilde sürekli olarak cpuclock.h'ı include ediyorsunuz. Şu şekilde yapın, ilk olarak bu cpuclock.h:
Teşekkür ederim işime yaradı ama Debug dediğim zaman otomatik .exe dosyası oluşmuyor ve g++.exe terminated with exit code -1 hatası alıyorum. Kusura bakmayın uğraşırıyorum sizi de gece gece ama
Hocam vscode kullanıyosanız configle vs. alakalı olabilir, vscode kullanmadığım için tam hakim değilim maalesef. Direkt derlemek için terminali açıp .cpp dosyasının bulunduğu dizine gidin, sonrasında "g++ dosyaadi.cpp" komutunu çalıştırın (tırnaklar olmadan ve dosyaadi kısmını ismi neyse o yapın.)