C++ IDE önerisi

The2ndSlimShady

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar hafiften C++ öğrenmeye başlamak istiyorum. Biraz kendim baktım hangi IDE'yi kullanayım diye fakat tam karar veremedim. Şöyle kullanırken bana sıkıntı yaratmayacak ve kullanması kolay olan bir IDE olursa çok hoş olur. Önerileriniz neler acaba?

Visual Studio 2019.
Onu kullanmayacaksan Dev-C++ kullanma da ne yapıyorsan yap. Çünkü sıkıntı çıkarmama şartını sağlamıyor.
Linux için Visual Studio Code güzel bence, tabii iş görür eklentiler lazım. Geany'nin karanlık modunu beğenmiyorum. Sanırım tema şeklinde farklı şeyler indirilebiliyor. Onlara da göz atabilirsin. Onun dışında o ilk acıyı çekmek için güzel bir IDE'dir.

Ve lütfen C++ öğreneceğim diyorsan C++ öğren. Gidip C kodunu C++'mış gibi satanlardan öğrenme.

Visual C++ biraz farklı bir şey. Visual Studio 2019'u kastettiniz sanırım. 2019 yılından beri kullanıyorum ve kendisiyle ufak bir tane dışında sıkıntı yaşamadım. Bir keresinde GitHub eklentisi sıkıntı çıkarmıştı, sorun eklentiden mi IDE'nin kendisinden mi, okul hesabı kullanmamla alakalı mıydı, hala bilmiyorum.

Visual C++ biraz farklı bir şey. Visual Studio 2019'u kastettiniz sanırım. 2019 yılından beri kullanıyorum ve kendisiyle ufak bir tane dışında sıkıntı yaşamadım. Bir keresinde GitHub eklentisi sıkıntı çıkarmıştı, sorun eklentiden mi IDE'nin kendisinden mi, okul hesabı kullanmamla alakalı mıydı, hala bilmiyorum.
Visual C++ VS'nin kullandığı compiler değil mi hocam, ben mi yanlış biliyorum? O sıkıntı çıkarıyor biraz gibi bir şeyler okumuştum ama tam emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem öyle hem değil. Derleyiciyle en ufak sorunum olmadı. Gayet güncel. Son standart kodları çalıştırıyor. Bir firma var, çeşitli firmalara derleyici yapan. Asıl olay onda. Microsoft'a da o yapıyor. O yüzden ben o adamları sayıyorum direkt.

Edison Design Group. Microsoft, Intel ve Nvidia ile çalışıyormuş. Ben de onlarla çalışıyorum. Halimden memnunum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı