C# ile "Daha Fazla Göster" buton nasıl yapılır?

Daha fazla  
IDM'de ki gibi ayrıntıları gizle/göster butonu yapmak istiyorum. Tıkladığında detayları açıp kapatacak aynı IDM'de ki gibi. Nasıl yapabilirim?

Ekran Alıntısı2.JPG

Ekran Alıntısı.JPG

Bu dediğimi yapmak için buraya ne yazmam gerekiyor?

Bu arada ayrıntıları açmamışken büyüktür işareti sağda ama ayrıntılar açıldığında küçüktür işareti solda olması da gerekiyor.

Screenshot_3.jpg

Son düzenleme:
Substr kullanarak kısaltılabilir. Link Label e de bunu tersine çeviren bir sistem yapılabilir ama Substr üzerinden yürüyeceksiniz.
Daha Fazla Göster'e tıklanınca Form2'yi gösterttirebilirsiniz. IDM gibi indirme programı yaparsanız onu bilemem ama normal program ise dediğim metod en mantıklısı.
Atıyorum button1'e tıkladığımızda form1'in boyutunu width 527, height 534 yap diyemiyor muyuz?

Bunun koda dökülmüş halini yazabilir misiniz? Kodlamaya daha yeni başladığımdan Substr nedir bilmiyorum.

Buyurun;
C#:
 private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            this.Width = 350; // Formun genişliğini ayarlar.
            this.Height = 200; //Formun yüksekliğini ayarlar.
        }
Tamam. Bu çok güzel çalıştı. Detayları görebiliyorum. Ama şimdide gizleyemiyorum. Tekrar tıkladığımda gizlemesi gerekiyor.

Tamam. Bu çok güzel çalıştı. Detayları görebiliyorum. Ama şimdide gizleyemiyorum. Tekrar tıkladığımda gizlemesi gerekiyor.
Buyurun tekrardan;
C#:
        bool boyutkontrol = false;

private void btnAyrintilariGosterGizle_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (boyutkontrol == false)
            {
                boyutkontrol = true;
                this.Height = 500;
            }
            else
            {
                boyutkontrol = false;
                this.Height = 250;
            }
        }

Buyurun tekrardan;
C#:
        bool boyutkontrol = false;

private void btnAyrintilariGosterGizle_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (boyutkontrol == false)
            {
                boyutkontrol = true;
                this.Height = 500;
            }
            else
            {
                boyutkontrol = false;
                this.Height = 250;
            }
        }
Sorunsuz bir şekilde çalıştı.
Bir de son bir sorum var proje adını windows form app2 yapmışım ama değiştirmek istiyorum dosyayı açarken zor oluyor. Nereden değiştirebilirim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı