İlk önce Cosmos'u kur ve Visual Studio'da cosmos projesi oluştur. GUI oluşturmak için grafik moduna giriş yapmalısın. Cosmosta VGA sürücüsü kullanarak ekran çözünürlüğü ayarlayabilirsin örneğin ben çözünürlüğü 640x480 yaptım. Aşağıya örnek kodu bırakacağım.
C#:
using Cosmos.System.Graphics;
using System.Drawing;
public class Kernel : Cosmos.System.Kernel
{
private Canvas canvas;
protected override void BeforeRun()
{
canvas = FullScreenCanvas.GetFullScreenCanvas();
canvas.Mode = new Mode(640, 480, ColorDepth.ColorDepth32);
}
protected override void Run()
{
canvas.Clear(Color.White);
canvas.DrawFilledRectangle(new Pen(Color.Blue), 50, 50, 100, 50);
canvas.DrawString("test", new Font("Arial", 16), new SolidBrush(Color.Black), new PointF(50, 150));
}
}
İlk önce Cosmos'u kur ve Visual Studio'da cosmos projesi oluştur. GUI oluşturmak için grafik moduna giriş yapmalısın. Cosmosta VGA sürücüsü kullanarak ekran çözünürlüğü ayarlayabilirsin örneğin ben çözünürlüğü 640x480 yaptım. Aşağıya örnek kodu bırakacağım.
C#:
using Cosmos.System.Graphics;
using System.Drawing;
public class Kernel : Cosmos.System.Kernel
{
private Canvas canvas;
protected override void BeforeRun()
{
canvas = FullScreenCanvas.GetFullScreenCanvas();
canvas.Mode = new Mode(640, 480, ColorDepth.ColorDepth32);
}
protected override void Run()
{
canvas.Clear(Color.White);
canvas.DrawFilledRectangle(new Pen(Color.Blue), 50, 50, 100, 50);
canvas.DrawString("test", new Font("Arial", 16), new SolidBrush(Color.Black), new PointF(50, 150));
}
}
hep böyle hatalar oluyor bende. githubdan başkalarının kodlarını aldığımda hata vermiyor birde using Cosmos.System.Mouse; komutu çalışmıyor daha fazla kod çalışmıyordu ama şuan hatırlamıyorum.