Tamam sağ olun ikisine de bakacağım.
Uygulamayı toolbox ile yapmak mı yoksa form ile mi yapmak hatalı? Yani form açıp kendimizmi kodlicaz butonları falan toolbox olmadan yoksa farklı bir şekilde mi yapılıyor uygulamalar.
Hayır hayır ikisi de hatalı değil. Form uygulaması geliştirmekte de toolbox kullanmakta da bir sorun yok. Form uygulaması yaparken tabii ki toolbox'dan ve Visual Studio'nun getirdiği diğer tüm nimetlerden faydalanacaksın. Aksi takdirde çoğu birbirini tekrar eden kodu yazmak hamallık olacaktır.
Ben form yazılmaz, kullanılmaz demedim, sadece C# öğrenmek için doğru bir başlangıç noktası olmadığını söyledim. Yani sen toolbox'dan form arayüzüne bir buton sürüklediğinde onun kodları partial class ile ayrılmış, designer olarak isimlendirilmiş başka bir dosyada yazılır.
Bunları tek tek ele yazmanın pratik bir yanı yok, mesele bunları okuyup anlayabiliyor kıvama gelmeden önce böyle bir denize açılmak.
Class'lar, Erişim belirleyicileri, Methodlar, Interface'ler, Inheritance, Polymorphism, Instance vs bir sürü OOP kavramı var bunları öğrenmeden form uygulaması geliştirmeye çalışmak bi' anda 10-15 basamak atlamaya çalışmak gibi oluyor.
Tabi sen yine de görsel bir şeyler görücem ben diyorsan, sen bilirsin.