#include <Windows.h>
/*
Kayıt Listesinde İşlem Yapacağınız Yerler:
HKEY_CLASSES_ROOT
HKEY_CURRENT_USER
HKEY_LOCAL_MACHINE
HKEY_USERS
HKEY_CURRENT_CONFIG
*/
// String İçin
HKEY hKey;
LPCTSTR Deger = L"Test Yazı";
RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, L"Software\\KONUM", NULL, KEY_ALL_ACCESS, &hKey);
RegSetValueEx(hKey, L"AD", NULL, REG_SZ, (LPBYTE)Deger, sizeof(wchar_t) * (wcslen(Deger) + 1));
RegCloseKey(hKey);
Ben de değiştiremiyorum. Başka yolları yok mudur bunun? System("reg add .") Komutunu deniyorum geçersiz anahtar adı diyor. Batch dosyasına yazıp System("") ile onu açıyorum işlem başarılı diyor ancak hiçbir değişiklik olmuyor.Tekrar merhaba, kendi bilgisayarımda dediğiniz değerleri değiştirmeye çalışırken hata alıyorum. Düzgün bir kod vermem için değerleri değiştirebilmem lazım.
Merhaba. Bu regedit düzenleme işini windows.h kütüphanesi üzerinden C ile de yapabilir miyim? Yani aslında yapılabilir. Ama komutları pek anlamadım. Biraz daha açabilir misiniz?C++:#include <Windows.h> /* Kayıt Listesinde İşlem Yapacağınız Yerler: HKEY_CLASSES_ROOT HKEY_CURRENT_USER HKEY_LOCAL_MACHINE HKEY_USERS HKEY_CURRENT_CONFIG */ // String İçin HKEY hKey; LPCTSTR Deger = L"Test Yazı"; RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, L"Software\\KONUM", NULL, KEY_ALL_ACCESS, &hKey); RegSetValueEx(hKey, L"AD", NULL, REG_SZ, (LPBYTE)Deger, sizeof(wchar_t) * (wcslen(Deger) + 1)); RegCloseKey(hKey);
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.