C++ ile Kim Milyoner Olmak İster programı yapmak

Daha fazla  
Sorun şu yazdığım kod çok basit ve temel düzeyde yani durmadan aynı sorular aynı sırada geliyor ama benim istediğim şey örneğin 100 soru olan bir soru havuzundan 12 soru seçip oyunu başlatan kişinin önüne teker teker doğru cevap verdikçe sunsun. İsterseniz benim yazdığım basit olan kodu sizlere atabilirim onun üzerinde oynamalar yaparak daha rahat bir cevap verebilirsiniz. Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
List oluşturup listeye soruları ekledikten sonra random değerini kullanıp rastgele 12 sayı çektirirsiniz. Çektiği sayı tekrar gelirse bir daha çeker. Bir de listedeki sorulara zorluk eklersiniz. Kolay orta zor şeklinde. Bunlara göre de çektiği soruları sıralamasını sağlayabilirsiniz. Algoritma olarak bunu kullanarak çok rahat istediğinizi elde edersiniz. Listeler indexlemeyle çalıştıklarından listedeki 1. soru aslında 0. soru olacak bunu da dikkate alırsınız.

Bunları yapmak için arrayleri kullanmayı biliyor olmalısınız.

List oluşturup listeye soruları ekledikten sonra random değerini kullanıp rastgele 12 sayı çektirirsiniz. Çektiği sayı tekrar gelirse bir daha çeker. Bir de listedeki sorulara zorluk eklersiniz. Kolay orta zor şeklinde. Bunlara göre de çektiği soruları sıralamasını sağlayabilirsiniz. Algoritma olarak bunu kullanarak çok rahat istediğinizi elde edersiniz. Listeler indexlemeyle çalıştıklarından listedeki 1. soru aslında 0. soru olacak bunu da dikkate alırsınız.

Bunları yapmak için arrayleri kullanmayı biliyor olmalısınız.
Yazdıkların çok mantıklı geldi teşekkür ederim ama tam olarak kendimi ifade edemedim galiba hani siz galiba bu işte tecrübelisiniz ama ben neredeyse yeni başladım ama içimdeki heyecandan mı bilmiyorum ama 1. 5 haftada eğitim setini bitirdim kendi kendime ilerlemeye çalıştım fakat eğitimde dediğiniz arrayler yoktu ne işe yaradığını bilmiyorum birisinden bir kod buldum onu atıcam size efendim dediklerinizi üzerinde yazabilir misiniz belki o zaman çmüme tam ulaşırım şimdiden teşekkürler
Yazdıkların çok mantıklı geldi teşekkür ederim ama tam olarak kendimi ifade edemedim galiba hani siz galiba bu işte tecrübelisiniz ama ben neredeyse yeni başladım ama içimdeki heyecandan mı bilmiyorum ama 1. 5 haftada eğitim setini bitirdim kendi kendime ilerlemeye çalıştım fakat eğitimde dediğiniz arrayler yoktu ne işe yaradığını bilmiyorum birisinden bir kod buldum onu atıcam size efendim dediklerinizi üzerinde yazabilir misiniz belki o zaman çmüme tam ulaşırım şimdiden teşekkürler
#include <iostream>
#include <sstream>
#include <string>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>

using namespace std;

string getInput(int index)
{
cout << "Enter value "<< index <<" ->";
string ret = ""; // string object
cin >> ret; // fill the object
return ret; // return it
}

void fillTenValue(string *arr)
{
// Get values 10 times
for (short i = 0; i < 10; i++)
{
arr = getInput(i + 1);
}
}

string getRandomItem(string *arr)
{
short index = rand() % 10; // [0 - 9] 0, 1, 2, 3, ... 9
return arr[index];
}

void pickRandomItemInArray(string *arr)
{
fillTenValue(arr);
cout << "Random selected value is :" << getRandomItem(arr) << endl;
}

int main()
{
srand(time(NULL)); // psudo random number generator seed value.
string strArray[10]; // 10 object wide static array
cout << "Iteration count-> ";
int iterCount = 0;
cin >> iterCount;
for (short i = 0; i < iterCount; i++)
{
pickRandomItemInArray(strArray);
}
return 0;
}/*bulduğum kod bu denedim denedim ilk önce metin giriyoz işlem bittiğinde bir adet seçiyor içinden */

Arrayler dizilerdir. İnternetten bulduğumuz rastgele kodları denemeden önce daha basit olanlara bakalım.

int array[10] bunu ele alalım. int değişken türüdür. Integer. array değişkenimize verdiğimiz isim herhangi bir şey olabilir. [x] köşeli parantez onun bir dizi olduğunu belirtir, x ise dizinin genişliğini belirler.

Rastgele sayıyı rand() ile alacaksınız. Çektiğimiz rastgele sayıları bir dizeye ekleyelim ki daha sonrasında bu sayılara bakarak rahat rahat listeden index olarak da kullanabiliriz. Liste c++'ta nasıl bilmiyorum. Araştırmanız lazım.

Arrayler dizilerdir. İnternetten bulduğumuz rastgele kodları denemeden önce daha basit olanlara bakalım.

int array[10] bunu ele alalım. int değişken türüdür. Integer. array değişkenimize verdiğimiz isim herhangi bir şey olabilir. [x] köşeli parantez onun bir dizi olduğunu belirtir, x ise dizinin genişliğini belirler.

Rastgele sayıyı rand() ile alacaksınız. Çektiğimiz rastgele sayıları bir dizeye ekleyelim ki daha sonrasında bu sayılara bakarak rahat rahat listeden index olarak da kullanabiliriz. Liste c++'ta nasıl bilmiyorum. Araştırmanız lazım.
kanki Allah razı olsun mükemmel anlattın ama ben istediğim işi yapamadım biraz araştırdım ama birşey anlamadım belki bir şekilde hallederim ama yinede yardımın için teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı