Arkadaşlar merhaba ben 13 yaşındayım ve geleceğim için kodlama öğrenmeye çalışıyorum şu anda çok az bir şey konsola yazı yazdıracak kadar C# biliyorum ve C# ile neler yapabilirim onları da öğrenmek istiyorum. Bilenler var ise yazabilir mi ve kendimi geliştirmem için daha neler yapmalıyım?
(Öğrenmek istediğim dil sırası)
1. C# 2. Python 3. lua.
ASP.NET ile web geliştirebilirsin.
Unity ile oyun yapabilirsin.
WinUI3, Windows Forms ile masaüstü uygulama yapabilirsin.
Blazor ile web frontend yazabilirsin.
Oyun geliştirme, Masaüstü uygulamaları ve web site geliştirmelerinde kullanabilirsin. Kendini geliştirmen konusunda öncelikle dil olarak İngilizce öğren daha sonra c# kavramlarını öğren örneğin oop nedir, veri tipleri nelerdir, akış kontrol mekanizmaları nelerdir gibi. Sonrasında öğrendiğin kavramları örnekler ile pekiştir. Ve en önemlisi bir dili öğrenirken aceleci olma, kavramları ve yapıları iyice kavra ve emin olmadığın şeyler hakkında öğreninceye kadar araştırmalar yap.
Yeni başlıyorsan adım adım ilerlemelisin zaten, önce temelden başlayan videolar izle mantığını oturt kafanda if-else, array, for-while (döngüler) iyice öğren. Bunları öğrenirsen problem çözersin zevkli olmaya başlar. Gelistigini hissedersin
Oyun geliştirme, masaüstü uygulamaları ve web site geliştirmelerinde kullanabilirsin. Kendini geliştirmen konusunda öncelikle dil olarak İngilizce öğren daha sonra C# kavramlarını öğren örneğin OOP nedir, veri tipleri nelerdir? Akış kontrol mekanizmaları nelerdir? Gibi. Sonrasında öğrendiğin kavramları örnekler ile pekiştir. Ve en önemlisi bir dili öğrenirken aceleci olma, kavramları ve yapıları iyice kavra ve emin olmadığın şeyler hakkında öğreninceye kadar araştırmalar yap.
Şu anda veri tiplerini Object'e kadarını biliyorum dahasıda varsa onları da öğreneceğim. İnt , string vb. veri tiplerini kolayca yardım almdan yaza biliyorum şu anda sayıları toplama bölme çıkartma konusundayım. Tek bir kaynaktan öğrenip geçme gibi bir planımda yok bir yerden öğrenince başka yerdende bakacağım paralı eğitimlere bile geçmeyi düşünüyorum.
Yeni başlıyorsan adım adım ilerlemelisin zaten, önce temelden başlayan videolar izle mantığını oturt kafanda if-else, array, for-while (döngüler) iyice öğren. Bunları öğrenirsen problem çözersin zevkli olmaya başlar. Gelistigini hissedersin
7. sınıfta bilişim dersinde az çok if-else gibi komutları görmüştük o yüzden kolay bir şekilde öğreneceğimi düşünüyorum tavsiyeleriniz için teşekkürler