Önce Assembly ile kendi derleyicini kodlayacaksın. Sonra yazdığın "kernel" kodlarını tek tek parametrelerini atayarak kodladığın derleyicine yazacaksın. İşletim sisteminin çekirdeği tamam.
Ama sadece çekirdeğini hazırladık. Daha bunun terminali, arayüzü ve terminal için programları var.
Terminal için hadi Shell kullanabiliriz, ya da Windows gibi proprietary (kapalı kaynak) terminal yapabiliriz.
Terminal da tamam, şimdi işletim sisteminde işlem yapmak için gerekli terminal programları yapmamız gerekiyor ama işletim sistemiyle iletişime geçecek üst bilgi dosyaları ve API tasarlamamız lazım. Kendi bellek adreslerimizi atayacağız vs. vs.
Kütüphanemiz ve terminal için programlarımız hazır. Arayüzü de oluşturduğumuz kütüphane ile özel bir grafik API'si kodlayarak hazırlayabiliriz.
İşletim sistemi tamam, ama boot etmek için EFI kodlamayı öğrenmemiz gerekiyor. EFI üst bilgi dosyalarını aldıktan sonra EFI'mizi oluşturduk mu tamam.
Bayağı uğraştırıcı değil mi? Boşuna Microsoft ve Linux Foundation binlerce adam toplamıyor