Rehber C# ile TPM bilgisi alma

Merhabalar.

Bugün sizlere
C# dili ile TPM bilgisi almayı göstereceğim.

Öncelikle bir
Form veya Console uygulaması açın.

.NET Framework sürümü 4'den yüksek olsun.

Gerekli
referans kütüphanelerimiz;

C#:
using System;
using System.Management;

Ardından alt kısımda verdiğim kodları giriniz.

C#:
try{
                ManagementObjectSearcher get_tpm = new ManagementObjectSearcher("root\\CIMV2\\Security\\MicrosoftTpm", "SELECT * FROM Win32_Tpm");
                foreach (ManagementObject tpm_query in get_tpm.Get()){
                    Console.WriteLine("Aktiflik Durumu: {0}", tpm_query["IsActivated_InitialValue"]);
                    Console.WriteLine("Aktiflik Değeri: {0}", tpm_query["IsEnabled_InitialValue"]);
                    Console.WriteLine("Aktiflik Çalışabilirliği: {0}", tpm_query["IsOwned_InitialValue"]);
                    Console.WriteLine("Üretici Kimliği: {0}", tpm_query["ManufacturerId"]);
                    Console.WriteLine("Üretici Kimliği Değeri: {0}", tpm_query["ManufacturerIdTxt"]);
                    Console.WriteLine("Üretici Sürümü: {0}", tpm_query["ManufacturerVersion"]);
                    Console.WriteLine("Tam Üretici Sürümü: {0}", tpm_query["ManufacturerVersionFull20"]);
                    Console.WriteLine("Üretici Sürümü Bilgisi: {0}", tpm_query["ManufacturerVersionInfo"]);
                    Console.WriteLine("Fiziksel Varlık Sürüm Bilgisi: {0}", tpm_query["PhysicalPresenceVersionInfo"]);
                    Console.WriteLine("TPM Sürümü: {0}", tpm_query["SpecVersion"]);
                }
                Console.ReadLine();
            }catch (Exception error){
                Console.WriteLine("Hata: " + error.Message);
            }

Ardından programı derleyip mutlaka yönetici olarak çalıştırın. Yoksa boş ekran gelir
Bunun nedeni,
TPM sınıfına yönetici izni olmadan Windows tarafından izin verilmediği için.

Sonucu:

Not: TPM kapalı ise veriler direkt boş döner.

İyi çalışmalar, kolay gelsin.

Son düzenleme:

İşe yaradı, teşekkürler.

Bana yeni bir şey öğrettiniz

Anlatim cok guzel. Gayet guzel calisiyor. C# ile CPU temp gibi sensorleri okumayi da gosterebilir misiniz? Elinize saglik bu arada.

C# ile rehberlerim devam edecek. Düzenli olarak rehber oluşturuyorum. Kendi tecrübelerimi aktarıyorum. İşlemci kullanımını çekmeyi, internet kullanımı çekmek gibi rehberlerim olacak

Ben de c#'a başlayalı daha bir kaç ay oldu ama bu gibi şeylerin yanından bile geçmiyorum

Daha list falan öğreniyorum

Buradan bugün açtığım 2 rehbere bakabilirsiniz. İlginizi çekebilir.

Çok teşekkrüler, hemen bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…