Çözüldü C ile yapıp C++ yapamayacağım bir işlem var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

488815

Hectopat
Merhaba iyi akşamlar dilerim öncelikle, sizlere sorularımı şöyle ileteceğim, ben Linux, Windows uygulamaları, Windows üzerinde oyunlar geliştirmek ve gömülü sistem üzerinde çalışma niyetim var. Kısaca el atmayacağım tek şey web.
C dili bildiğim kadarıyla gömülü sistemlerde kullanılıyor daha çok, C++ çeşitli kullanım alanları var.
Sorularıma gelecek olursak C++ çalışmam ve öğrenme yukarıda bahse konu yapmak istediğim çalışmalar için yeterli olur mu? Gömülü sistemler için C bilmek şart mı? C++ ile yapamayıp sade C ile yapabilen bir şeyler var mı bir şey var mı?
C++ öğrendikten sonra C öğrenmek de çok zor olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim bildiğim kadarı ile, C Assembly dilleri ile daha uyumlu çalışan bir dil. Bu yüzden nesne yönelimin gerekmediği ve düşük seviye (mesela gömülü sistemler) bir alanda kullanılabilir. Fakat C++ ile de gayet gömülü sistem programlama yapılabilir.
Oyun geliştirme amacınız var ise C++, C'den daha mantıklı bir tercih olacaktır. Ben C kullanan bir oyun motoruna rastlamadım.
C++ öğrendiktien sonra C öğrenmesi gayet kolay olur çünkü C'de olan neredeyse her şey C++'da da var.
Merhaba iyi akşamlar dilerim öncelikle, sizlere sorularımı şöyle ileteceğim, ben Linux, Windows uygulamaları, Windows üzerinde oyunlar geliştirmek ve gömülü sistem üzerinde çalışma niyetim var. Kısaca el atmayacağım tek şey web.
C dili bildiğim kadarıyla gömülü sistemlerde kullanılıyor daha çok, C++ çeşitli kullanım alanları var.
Sorularıma gelecek olursak C++ çalışmam ve öğrenme yukarıda bahse konu yapmak istediğim çalışmalar için yeterli olur mu? Gömülü sistemler için C bilmek şart mı? C++ ile yapamayıp sade C ile yapabilen bir şeyler var mı bir şey var mı?

C dilindeki çoğu özelliğin C++ olması gerek ama C++ her özellik C da yok diye biliyorum. Öğrenilmesi dillerin zor değildir bir dili baştan sona öğrenin ardından yeni bir dil öğrenebilirsiniz eğer gerçekten öğrendiyseniz öğrenim süreniz yeni dilde kısalacaktır.

Önce C öğren.

Benim bildiğim kadarı ile, C Assembly dilleri ile daha uyumlu çalışan bir dil. Bu yüzden nesne yönelimin gerekmediği ve düşük seviye (mesela gömülü sistemler) bir alanda kullanılabilir. Fakat C++ ile de gayet gömülü sistem programlama yapılabilir.
Oyun geliştirme amacınız var ise C++, C'den daha mantıklı bir tercih olacaktır. Ben C kullanan bir oyun motoruna rastlamadım.
C++ öğrendiktien sonra C öğrenmesi gayet kolay olur çünkü C'de olan neredeyse her şey C++'da da var.

Çözüm
C de olan her şey C++ da var. Ama C++ da olan her şey C de yok hatta çoğu şey farklı.

Önce C öğren.

Aşşa yukarı neredeyse benzer yapıya sahip olduğundan bahsetmiş yani programlama mantığını anlamak için de C++ yeterli gibi duruyor hemde C öğrenmek karşılaştırmalara baktığımda benim için zaman kaybı olacakmış. C++ C dilininin üst kümesi yani C++ öğrenirsem C öğrenmem daha kolay gibi geliyor.

Benimde düşüncem bu yöndeydi teşekkür ederim.

C de olan her şey C++ da var. Ama C++ da olan her şey C de yok hatta çoğu şey farklı.
Sanırım C++ ile yoluma devam ediyorum. Şuan kurslara katıldım 2 ders gördüm C++ onlara gidiyorum. Aksi bir durum olsaydı C kurslarına eğitimlerine falan katılacaktım.

Son düzenleme:
Aksine C yi daha zor öğrenirsin yapı vs vs. ama yine de c++ da iyidir.
C ile sanırım işim olamaycak vakit kaybı benim için, zor olduğunu söylüyorlar genelde ama C++ öğrendikten sonra onu öğrenmem de yine kolay olur diye düşündüm.
C++ sonra C# veya Java öğrenmeye çalışacam sonrasında da hangisini öğrenmediysem ona geçerim. 2 yazılım dilini iyi derece de bilmek C++ da uzman olmak hikayeli oyunlar yapmak daha çok amacım grafik tasarım işlerinin yapabiliyorum bunu kendi çapımda veya bir ekip oluşturabilirsem ileride oyun geliştirme amaçlı kullanacam önümde bir ömür var neden yapamayımki :) .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı