C# ile yaptığım basit not hesaplama

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar C# ile yaptığım çok basit not hesaplama programı. Vize + final ortalamasını alıp 60 barajına göre geçip geçmediği bilgisini veriyor. Daha da düzenlenebilir farkındayım yeni başladım ve çok basit bir şekilde yaptım. Biraz daha uğraşıp kullanıcıdan vize, final yüzde bilgisini kendisinin belirlemesini isteyebilirim. FF, DD gibi not koşulları ekleyebilirim. Biraz hoşuma gittiği için burada paylaşmak istedim. Daha yeniyim mevzuda.

1311.png

Arkadaşlar C# ile yaptığım çok basit not hesaplama programı. Vize + final ortalamasını alıp 60 barajına göre geçip geçmediği bilgisini veriyor. Daha da düzenlenebilir farkındayım yeni başladım ve çok basit bir şekilde yaptım. Biraz daha uğraşıp kullanıcıdan vize, final yüzde bilgisini kendisinin belirlemesini isteyebilirim. Ff, dd gibi not koşulları ekleyebilirim. Biraz hoşuma gittiği için burada paylaşmak istedim. Daha yeniyim mevzuda.

Eki Görüntüle 1289890

Kavramları öğrenmek için güzel bir uygulama. Tavsiyem şudur; çoğu temel kavramı ve döngüleri öğrendikten sonra C# Windows formsa geçip orada devam ediniz. C# Console boş yere zaman kaybı bence. Temeli sağlam yapıp C# formsa geçin.

Kavramları öğrenmek için güzel bir uygulama. Tavsiyem şudur; çoğu temel kavramı ve döngüleri öğrendikten sonra C# Windows formsa geçip orada devam ediniz. C# Console boş yere zaman kaybı bence. Temeli sağlam yapıp C# formsa geçin.
Formsu ilk defa duyuyorum bu kullandığımdan farkı nedir acaba? Bu kullandığım mor renkli bir de bunun gibi mavi renkli Visual Note var acaba o mu? Kusuruma bakmayın yeniyim de. 🙂

Formsu ilk defa duyuyorum bu kullandığımdan farkı nedir acaba? Bu kullandığım mor renkli bir de bunun gibi mavi renkli Visual Note var acaba o mu? Kusuruma bakmayın yeniyim de. 🙂
Forms da basit bir seçenek ama daha kapsamlı olur sizin için İnternetde biraz araştırma yaparsanız anlayabilirsiniz ne olup ne olmadığını. Farkı da şöyle acces ile birleştirip projeler yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    7,5 KB · Görüntüleme: 121
Formlar sayesinde bu yaptığınız işlemleri textboxlar butonlara ekleyerek not ekleme hesaplama işlemlerini görsele ve kullanıma hitap edecek şekilde geliştirebilirsiniz (bu proje üzerinden örnek olarak) ayrıca bilginizi ilerletmek ve süreci hızlandırmak için faydalı olacaktır.

Eline sağlık, genellikle unutulan bir feature olduğu için sana bir tavsiye vermek isterim.

Kullanıcı konsola integer'a çevrilemeyecek(Örneğin:"Merhaba") bir yazı yazarsa ne olur?
Try, Catch mantığını öğrenip programına entegre etmeni öneririm :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı