C# Kare Kök Ekrana Yazdırma

[OEGT]RECEP

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Recep. Size bir sorum olacaktı.
C# klavyeden girilen sayıya kadar kare köklü olan sayıları ekrana yazan program.
C# klavyeden girilen sayıya kadar olan mükemmel sayıları ekrana yazdıran program.
Bu programları C# Console Application'da yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Math.Sqrt(sayi)

Bu şekilde oluyor.
Daha fazla yardıma ihtiyacın olursa internet sayfama uğramayı unutma. Ayrıca sayfamda birçok C# kodu ve açıklamasınıda bulabilirsin.
ardamavi.com

Ayrıca bu tür matematik işlemlerinde double kullanmanı öneririm. Bir hatırlatma olsun. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Math.Sqrt(sayi)

Bu şekilde oluyor.
Daha fazla yardıma ihtiyacın olursa internet sayfama uğramayı unutma. Ayrıca sayfamda birçok C# kodu ve açıklamasınıda bulabilirsin.
ardamavi.com

Ayrıca bu tür matematik işlemlerinde double kullanmanı öneririm. Bir hatırlatma olsun. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.
Programı yazıp atabilirmisin

Programı yazıp atabilirmisin
İsterseniz algoritmayı yazayım daha sonra yapamazsanız kodu atacağım. Eğer öğrenmek istiyorsanız en iyi yöntem bu olacak :

Bir konsol uygulaması. Sanırım sıfır dan başlayacak ve girilen sayıya kadar olan tamsayıların karekökünü alacak doğruysa devam edebiliriz :

Bir döngü kuralım, for döngüsü uygun ve girilen sayı kadar dönmesini sağlayalım. "n" sayısıyla bir döngü şu şekilde yapılabilir :
for(int n = 0; n<=girilensayi;n++ )

Bu döngü deki n sayısının kökünü alalım ve döngünün içindeyken yazdıralım.
Kök alma :

Math.Sqrt( n )

Kodu siz yazın dedim ama yine kendim yazdım :D
Anlamadığınız yeri sormaktan çekinmeyin.
Sayfamı ziyaret etmeyi ve öneride bulunmayı unutmayınız ;D

Birde şunu unutmuşum sanırım sadece, kökü tamsayı çıkanları yazdırmak istiyorsunuz o zaman bir if else ekleyebilirsiniz sayının tamsayı olup olmadığını anlamak için kendim basit bir algoritma kurdum sayfamda bulabilirsiniz : Algoritma: Java ile girilen sayının tamsayı olup olmadığını anlamak

İsterseniz algoritmayı yazayım daha sonra yapamazsanız kodu atacağım. Eğer öğrenmek istiyorsanız en iyi yöntem bu olacak :

Bir konsol uygulaması. Sanırım sıfır dan başlayacak ve girilen sayıya kadar olan tamsayıların karekökünü alacak doğruysa devam edebiliriz :

Bir döngü kuralım, for döngüsü uygun ve girilen sayı kadar dönmesini sağlayalım. "n" sayısıyla bir döngü şu şekilde yapılabilir :
for(int n = 0; n<=girilensayi;n++ )

Bu döngü deki n sayısının kökünü alalım ve döngünün içindeyken yazdıralım.
Kök alma :

Math.Sqrt( n )

Kodu siz yazın dedim ama yine kendim yazdım :D
Anlamadığınız yeri sormaktan çekinmeyin.
Sayfamı ziyaret etmeyi ve öneride bulunmayı unutmayınız ;D

Birde şunu unutmuşum sanırım sadece, kökü tamsayı çıkanları yazdırmak istiyorsunuz o zaman bir if else ekleyebilirsiniz sayının tamsayı olup olmadığını anlamak için kendim basit bir algoritma kurdum sayfamda bulabilirsiniz : Algoritma: Java ile girilen sayının tamsayı olup olmadığını anlamak
C# klavyeden girilen sayıya kadar olan mükemmel sayıları ekrana yazdıran program. ı while ile yazabilirmisiniz zahmet olmazsa
sitenizi bu arada sık kulanılanlara ekledim.

C# klavyeden girilen sayıya kadar olan mükemmel sayıları ekrana yazdıran program. ı while ile yazabilirmisiniz zahmet olmazsa
sitenizi bu arada sık kulanılanlara ekledim.
Sadece tamsayı sonuç verenlerin mi karekökünü yazdıracak ?
Şu şekilde mi ?
mesela 5 yazıldı konsolda
(kök)1 = 1
(kök)4 = 2

Siz öğrenmek için yapmayacak mısınız ? Size algoritmayı verdim ordan yapabilirsiniz. Anlamadıysanız sorun.
Ama eğer kodu ben yazarsam bu işinize yaramayacaktır.

Sadece tamsayı sonuç verenlerin mi karekökünü yazdıracak ?
Şu şekilde mi ?
mesela 5 yazıldı konsolda
(kök)1 = 1
(kök)4 = 2

Siz öğrenmek için yapmayacak mısınız ? Size algoritmayı verdim ordan yapabilirsiniz. Anlamadıysanız sorun.
Ama eğer kodu ben yazarsam bu işinize yaramayacaktır.
bu mükemel sayıyı yazdıran program mı ? yoksa öbürü mü

Mükemmel sayının kare kökü mü ?
Konumuz girilen sayıya kadar tamsayıların karekökünü almak değil miydi ?

Mükemmel sayıların kökünün tamsayı çıkanlarının kökünü mü yazdıracağız ?

C# klavyeden girilen sayıya kadar olan mükemmel sayıları ekrana yazdıran program. soru bu kare kök sorusunu ben zaten çoktan yaptım da bu soruyla 1 haftadır boğuşuyorum

Yardım Edebilecekmisiniz

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı