C# Kayıt Tarihi Kontrolü

Emircan16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba Technopat Ailesi,

Bir adet program hazırladım. Bu programda aylık ücret toplamam gerekiyor. Ancak şöyle bir şey yapmam gerekiyor. Mesela kayıt yaptığım kişi 10.10.2010 tarihinde kayıt oldu. Ben 1 ay sonra yani 10.11.2010 tarihinde datagridde kayıtları sıraladığım zaman 1 ay geçtiğini göstermek için sıraladığımda datagridin o satırı ya kırmızı olsun ya da bir işaret belirsin. Ben onay verdiğimdeyse normale dönsün ve tekrar bir ay sonra aynı şeyi tekrarlasın. Bu şekilde bir şey yapmak mümkün mü? Mümkünse yardımcı olur musunuz?

Not: Sabit bir bilgisayar ve Access veritabanı kullanıyorum.

@Ahmet Aksoy @BilgisayarKurdu

Datagridde üyeliği bitenlerin rengini değiştirebileceğini sanmıyorum ama select kodu ile üyeliği bitenleri Datagridde gösterebilirsiniz

Mümkün. Yalnız siz onay verdiğinizde üyelik yenilenmesi gibi bir şey olacağı için bunu veritabanına bildirmeniz gerekiyor. Aksi taktirde programı yeniden başlattığınızda eski haline gelecektir. Üyelik tarihine ek olarak üyelik yenileme tarihi eklersiniz veritabanına. Siz datagridden yenilenecek üyeleri seçtiğinizde kaydet tuşuna bastığınızda o anki tarihi üyelik yenileme tarihi olarak veritabanına iletmeniz yeterli.
Müsait olduğumda size datagrid örneği yollarım.

Acces veritabanına "onay" alanı altında 0 ve 1'ler ile tanımlanacak bir kısım ekle.
Datagrid tanımlarken de "onay" alanını tiklemeyi, dahil etmeyi unutma.
Gerisi zaten 10-20 tıklama ile yapılabilecek bir sorgu komutu oluşturuyor.

Sen Visual Basic kullanarak kodlar ile mi yapıyorsun bu uygulamayı yoksa ASP.NET altyapısında Web Developer ile mi yapıyorsun? Developer kullanıyorsan işin çok daha kolay, biz öyle yapıyordum.

Ancak sanal sunucuda sorunsuz çalışan uygulama, local sunucuda sıkıntılar yaratıyordu. Mecburen C# komut satırına geri döndük.

Biraz geç oldu müsait değildim. Burdan kodlara ulaşabilirsiniz. Bazı eksiklikler olabilir. Toplu kayıt yenileme kısmını karışık olacak diye eklemedim. Aynı tablo üzerinde toplu seçim yapmak diğer özellikleri etkiliyor. Başka tabloda yapılabilir.

upload_2015-4-11_0-41-39.png

Eski kod sıralama yapmadan da kırmızı gösteriyordu. Siz sıralama yapınca kırmızı olsun istiyordunuz. Yeni kodu buradan indirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı