C# kodu nasıl Linux'a port edilir?

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Yıllardır C# ile kod yazıyorum ancak bu işlemi hep Windows üzerinde yaptım, kodun asıl hedefi de Windows zaten ama kendimi test etmek için Linux üzerine de programlarımı portlamayı denemek istiyorum. Bunun için nasıl bir yazılım/kütüphane veya debugger kullanmam lazım?

Linux'ta Mono kurmalısın ve Komut ile veya Bash script yardımı ile .Net çalıştırılabilir dosyaları çalıştırabilirsin. Aynı şekilde MAC'te de çalıştırabilirsin. Ancak Windows'a özel kütüphaneler bundan hariç. Mono aynı zamanda bir Windows sürümüne de sahip. NetFramwork muadilidir. Unity oyun motoru ile de kullanılıyor.

Windows sürümü PATH'e kayıt olmuyor ve kendi komut satırı ile çalışıyor veya derliyor.

Mono kurmak zorunda değil. .NET linux destekliyor. .NET SDK indirebilirsiniz.

Eski sürümler için eyvallah. Ama o kadar da eski kullanmayın zaten. .NET 7 gelmiş siz daha .NET framework kullanıyorsanız diyecek bir şeyim yok.
Hangi framework'ü kullandığı da önemli. Şimdi adam forms yazıyorsa Linux'ta çalışmaz. O windows özel. Asp.net core, console uygulaması vs yazıyorsa Linuxta çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…