C# label içindeki parantezden veri çekme nasıl yapılır?

sauranex

Hectopat
Makaleler
1
Herkese merhaba, C# dilinde Label'de bulunan parentez içindeki veriyi Messagebox'a nasıl çekebiliriz?
Örnek: Toplam sayı: {150}

Ortak bir değişken kullanmak olabilir. Eğer yanlış anlamadıysam.
Form'da bulunan bir label var ( Toplam sayı: {150} veya Toplam sayı: 150 ) şeklinde burada 150 sayısını almak istiyorum parentez ile veya farketmez, daha kolay olacağını düşündüğüm için parentez dedim. Fakat bu sayı 150.000 de olabilir.

C#'ı uzun süredir kullanmadığım için biraz unuttum fakat olayı anlarsan gerisini yaparsın.
Veriyi label'a değişken olarak yazacaksın örneğin Label1.Text="Toplam Sayı:" + sayi sonrasında o sayıyı nerede kullanacaksan aynı değişkeni oraya da yazacaksın. Benden daha bilgili insanlar belki daha iyi anlatır ya da daha kolay bir yol biliyorlardır.

C#'ı uzun süredir kullanmadığım için biraz unuttum fakat olayı anlarsan gerisini yaparsın.
Veriyi label'a değişken olarak yazacaksın örneğin Label1.Text="Toplam Sayı:" + sayi sonrasında o sayıyı nerede kullanacaksan aynı değişkeni oraya da yazacaksın. Benden daha bilgili insanlar belki daha iyi anlatır ya da daha kolay bir yol biliyorlardır.
2 label kullanmak istemiyorum o yüzden başka bir yöntem arıyorum.

Tamam, tek tek sorayım: Bu label'daki sayı dışarıdan mı girilecek yoksa hazır olarak bulunacak mı? Örneğin bir toplama işleminin sonucunda çıkacak olan sayı mı olacak bu?

Benim dediğimde zaten tek label oluyor fakat anlatamadım derdimi :D

Tamam, tek tek sorayım: Bu label'daki sayı dışarıdan mı girilecek yoksa hazır olarak bulunacak mı? Örneğin bir toplama işleminin sonucunda çıkacak olan sayı mı olacak bu?

Benim dediğimde zaten tek label oluyor fakat anlatamadım derdimi :D
Bu label, richtextbox'da bulunan satırların toplamı, liste yüklendiğinde (Toplam sayı: 150) gibi bir değer alıyor, fakat benim bunu birçok yerde kullanmam gerekiyor. Bu yüzden sadece sayı olan kısmı almam lazım. Büyük ihtimalle anlamadım. 😁

Bunun için en mantıklı yöntem şu, Label'a yazdırırken kullandığınız sayı değişkenini form constructorunun altına şöyle tanımlayın:
int number;
Label yazısını ayarlarken de şunu yapın: number = sayi;
Böylece sayıyı değişkene atmış ve ekstra bir işlemle uğraşmamış olursunuz. number değişkenini çağırarak ulaşabilirsiniz.

Diğer bir yöntem de biraz algoritmik.
[CODE lang="csharp" title="Split"]//format: Bla bla: {sayı}

string[] splt = label1.Text.Split('{');
//Açık süslü paranteze böldük ve sonuçlarımız:
//'Bla bla: ' (splt[0])
//'sayı}' (splt[1])
string num = splt[1].Replace("}", "");
//İkinci süslü parantezi silerek sayıyı aldık.
return int.Parse(num);
//Integer'a dönüştürerek döndürdük.
[/CODE]

Eğer yanlış anladıysam lütfen gelebilecek çıktıları maddeler halinde belirtin. Daha kesin bir sonuca Regex ile ulaşabiliriz.

Bu label, richtextbox'da bulunan satırların toplamı, liste yüklendiğinde (Toplam sayı: 150) gibi bir değer alıyor, fakat benim bunu birçok yerde kullanmam gerekiyor. Bu yüzden sadece sayı olan kısmı almam lazım. Büyük ihtimalle anlamadım. 😁
Satırların toplamını bir değişkene ata. Sonra o değişkeni istediğin yerde kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı