Form'da bulunan bir label var ( Toplam sayı: {150} veya Toplam sayı: 150 ) şeklinde burada 150 sayısını almak istiyorum parentez ile veya farketmez, daha kolay olacağını düşündüğüm için parentez dedim. Fakat bu sayı 150.000 de olabilir.Ortak bir değişken kullanmak olabilir. Eğer yanlış anlamadıysam.
Label1.Text="Toplam Sayı:" + sayi
sonrasında o sayıyı nerede kullanacaksan aynı değişkeni oraya da yazacaksın. Benden daha bilgili insanlar belki daha iyi anlatır ya da daha kolay bir yol biliyorlardır.2 label kullanmak istemiyorum o yüzden başka bir yöntem arıyorum.C#'ı uzun süredir kullanmadığım için biraz unuttum fakat olayı anlarsan gerisini yaparsın.
Veriyi label'a değişken olarak yazacaksın örneğinLabel1.Text="Toplam Sayı:" + sayi
sonrasında o sayıyı nerede kullanacaksan aynı değişkeni oraya da yazacaksın. Benden daha bilgili insanlar belki daha iyi anlatır ya da daha kolay bir yol biliyorlardır.
Bu label, richtextbox'da bulunan satırların toplamı, liste yüklendiğinde (Toplam sayı: 150) gibi bir değer alıyor, fakat benim bunu birçok yerde kullanmam gerekiyor. Bu yüzden sadece sayı olan kısmı almam lazım. Büyük ihtimalle anlamadım.Tamam, tek tek sorayım: Bu label'daki sayı dışarıdan mı girilecek yoksa hazır olarak bulunacak mı? Örneğin bir toplama işleminin sonucunda çıkacak olan sayı mı olacak bu?
Benim dediğimde zaten tek label oluyor fakat anlatamadım derdimi![]()
int number;
number = sayi;
number
değişkenini çağırarak ulaşabilirsiniz.Satırların toplamını bir değişkene ata. Sonra o değişkeni istediğin yerde kullanırsın.Bu label, richtextbox'da bulunan satırların toplamı, liste yüklendiğinde (Toplam sayı: 150) gibi bir değer alıyor, fakat benim bunu birçok yerde kullanmam gerekiyor. Bu yüzden sadece sayı olan kısmı almam lazım. Büyük ihtimalle anlamadım.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.