C# mı C++ mı?

Ben android için idle clicker tarzı oyun geliştirmek istiyorum bunun için Unity kullanmayı düşünüyorum yani bunun için Python'u tamamen öğrenmeden C++ öğrensem sorun olur mu? Python'u az da olsa biliyorum.

Okumadığın şeye cevap verme alışkanlığın olmasaydı belki daha isabetli cevap verebilirdin
Phyton'u küçümsedikten sonra, piyasa ihtiyaçları konusunda bir fikrin olduğunu düşünmüyorum. Özellikle askeri ve savunma yazılımları genelde Phyton ile geliştirilir, NASA, CERN, Google, Dropbox, Yandex gibi uluslararası firmalar iyi bir Phyton yazılımcısını asla kapıdan çevirmezler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sektörde 3 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. 1 tane yazılım dilini yalayıp yutman tavsiyemdir ne olduğunun önemi yok. Bütün diller arasında tek fark "syntax" farkıdır. Başka diller kullanman gerekirse küçük bir oryantasyon ile kendini adapte edebilirsin. Kafasında algoritma ve akış şemasını kurabilen bir kişi her dili yazabilir. Bütün kodlara ezberlemene gerek yok neyi nerede ne zaman kullanacağını bilmen önemli. Hiç bir yazılımcı ezbere kod yazmaz ne yazılacağını bilir gerektiği zaman arama motoruna istediği "Doğru" aramayı başlatır ve istediğini elde edebilir.

Aynen katılıyorum hocam. Bilgi ezberleme/tutma işini hali hazirda bilgisayarlar çok iyi yapıyorlar. Önemli olan akış şemasını tasarlayabilmek ve bu tasarıma göre neyi nerede kullanabileceğini, kullanman gerektiğini bilmek.

Syntax farki degil, bunun OOP mantigi, Compiler'i, eger ki derlenmiyor ise interpreter'i, VM'i, mimariler arasi destegi, hizi, guvenliligi, bellek yonetimine kadar farkli kisimlar ile karsilastiriliyorlar. Onun disinda haklisin diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…