C++ mı, Java mı?

Daha fazla  
Uzun süren Python eğitimimin ardından JavaScript'e göz atmak istedim. Ancak pek hoşuma gitmedi, ben daha çok "uygulama" geliştirmek istiyordum. Bu süreçte 5 aya yakın zaman kaybettim. Şimdi de C++ veya Java bakmayı planlıyorum. C++ benim için bir tık daha önde ancak Türkçe kaynak bulmakta zorlanıyorum. Ayrıca Java kullanım oranlarındaki azalma beni bir tık uzaklaştırıyor. Siz ne önerirsiniz?

Java bence daha mantıklı eğer uygulama geliştirmek içinse.

Hocam java ve c++ açıkcası biraz farklı dünyalar.
siz uygulama geliştirmekten bahsetmişsiniz.
Nasıl bir uygulama yazma istiyorsunuz .
Ona göre bir tavsiye vermek daha mantıklı olur.

Hocam java ve c++ açıkçası biraz farklı dünyalar.
siz uygulama geliştirmekten bahsetmişsiniz.
Nasıl bir uygulama yazma istiyorsunuz .
Ona göre bir tavsiye vermek daha mantıklı olur.
Şu an Python ile güzel scriptler kodluyorum. Uygulamadan kastım olarak da aslında ufak işlemler yapabilmek kod ile, bir arayüz olmasına gerek yok. CMD üzerinden çalıştırılacak bir şey. örneğin sayıları asal çarpanlarına ayırma, permütasyon ve kombinasyon gibi işlemleri kodlamak isterim şahsen. Ufak şeyler bunlar. Aklımdaki şeyi tam olarak iletemedim, biliyorum. Zaten galiba şu anlık JS devam edeceğim çünkü kullanım miktarı aşırı fazla. Ama JS sonrası dil için emin değilim. Orada C++ istiyorum şahsen ancak Türkçe kaynak bulmakta zorlanıyorum. Çok güzel Java kaynakları var, bu yüzden Java da olabilir.

O zaman c++ daha iyi bir seçim olacaktır. Bence en iyisi oop, algoritma, SOLID gibi kavramları öğrenmek. Ayrıca türkçe kaynaklar için benim eskiden çok kullandığım bir site vardı. onuda buraya bırakayım.
Türkçe Kaynak

Ben anlatmak istediğini gayet iyi anladım. Ama c++ Biraz da low level yani kernel development da kullanmak için faydası olan bir dil. Açıkcası ben programlama temelini c ile öğrenmiş biri olarak söyliyebilirim ki c++ öğrenimi ve gelişimi sancılı bir süreç olacaktır. Ben tavsiye verecek bir konumda değilim elbet ama naçizane fikrim community olarak fazla kişinin kullandığı diller ile çalışmak başlarda hata ve bug çözmede bu sebeple de hızlı gelişmede size oldukça fayda sağlayacaktır. Javascript de de istediğiniz işlemleri nodejs ile gayet güzel şekilde yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…