C# mı yoksa C++ mı öğrenilmeli?

Witches

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Geliştirici
Lise okuyorum ve tüm programlama dillerinde başlangıç seviyesi bilgim var fakat C#'ta mı ustalaşmak mantıklı yoksa C++'ta mı? Oyun veya uygulama kodlamaya meraklıyım. Eskiden siber güvenlik istiyordum fakat eskisi kadar ilgimi çekmiyor. Siz ne önerirsiniz?

2 Boyutlu oyun geliştirecekseniz Kesinlikle C#
Fakat 3 boyutluysa burdan karar vermelisiniz:
Unreal veya Unity en popüler/profesyonel 3 boyutlu oyun geliştirme motorları.
Eğer C++ öğrenirseniz Unreal için daha iyi olur, C# öğrenirseniz de Unity için uygun olur.
Ama bana kalırsa, Unreal de seçsen Unity de seçsen C#(C++++) daha iyi seçim olacaktır.

İkisini de öğrenmeyi deneyebiliirsin.

Oyun programlamada en fazla/yaygın kullanılan dil C++ idir. Bu hangi game engine'ı kullanacağınıza göre de değişir. Unity C# kullanır, Unreal Engine C++ kullanır vs. gibi. Java ile geliştirmek istiyorsanız Java öğrenmeniz gerekir gibi. Oyun programlamada C dil ailesi daha yaygındır genel olarak.

Ne önerirsin diye bana soracak olursan 2 dili de öğrenmeni öneririm. Zaten eğer gerçekten de istediğin ve planladığın gibi bu işlere yoğunlaşırsan eninde sonunda bu 2 dile de hatta diğer dillere de gireceksiniz. Şimdiden bu dillerde kendinize iyi bir altyapı oluşturursanız ilerleyen zamanlarda çok faydanıza olur.

İkisini de öğrenmeyi deneyebiliirsin.
Mantıksız.
Ayrıca demeyi unutmuşum. Unreal Engine, Dünyanın en basit oyun kodlama dilini(Blueprint - görsel kodlama dili) içeriyor. Hem bu da ilgini çekebilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2D oyunlar daha kaliteli oluyor 3D oyun yapacağımı düşümüyorum. Gereksiz uğraş bence. C++'da biliyordum eskiden fakat unuttum. C#'da da temel şeyleri biliyorum ve unityle oyun yaparken de baya bi öğrenmiştim C#'ı. Ama halen daha bir kaynaktan yararlanmadam kod yazmam zor ve çoğu kod diziminin ne işe yaradığını detaylıca bilmiyorum. Birde ilk önce C# mı öğrenmeliyim detaylıca yoksa Unity ile oyun kodlamayı mı? Çünkü ikiside farklı C# kullanıyoruz ama kütüphaneler çok farklı.

Öğrenci olduğun için zaman sıkıntın yoktur diye düşünüyorum. O sebeple önce C# eğitimi alıp sonra Unity kütüphanesini öğrenebilirsin.

Emin ol ön yargın çok yanlış.
Daha önce UE kullandın mı bilmiyorum ama 2D oyun yapmak, 3D oyun yapmak kadar basit oldu.

Emin ol ön yargın çok yanlış.
Daha önce UE kullandın mı bilmiyorum ama 2D oyun yapmak, 3D oyun yapmak kadar basit oldu.

2D oyunları daha güzel ve uğraşılmış buluyorum. O yüzden 2D oyun yapmak istiyorum. 3D oyunlar çok kötü oluyor eğer bir usta ekip tarafından yapılmamışsa. 2D oyunu uzun bir zaman uğraşıp tek başına yapabilirsin mesela hem de kaliteli bir şekilde. Ama bu 3D oyun için imkansız.

Bu arada UE kullanmadım hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…