C# mı yoksa C++ mı öğrenilmeli?

Aynı fikirdeyim hocam.

Nasıl bir oyun yapacağına göre değişir illa birini seçmek zorundaysan ve sebebi yoksa C# öğren. Ama yok ben şöyle Ray Tracing'li modernize ama sade bir oyun yapacağım diyorsan C++ öğren. (Unity ile de Ray Tracing'li oyun yapmak mümkün)

Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.

2D için Ray Tracing öğrenmeye gerek yok. İleride 3D ye geçince ayrıntılı olarak bu konuları öğrenmesi daha mantıklı olur.

Konudaki sadece ilk mesaja bakarak cevap verdim 2D istediğini bilmiyordum.

Bence sen benim dediğimi anlamamaya çalışıyorsun
Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme
Ben buradan bahsediyorum sen gidiyorsun YANLIŞLIKLA başka mesajını alıntılamama rağmen okumayı bilmek lazım diyorsun? Ayrıca, tekrardan hangi mesajından bahsettiğimi söylüyorum. Mesajın devamını söylüyorsun. Eğer daha da anlamadım diyorsan tekrar söyleyeyim:
Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme
Mesajına cevaben:
Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.

2D oyunlar için en basit ve uygunu Unity, ama 'Kolaylık' bakımından en kolayı Unreal Engine 5+'tir.
Başarılı başarısız oranlarında Google Play Store'dan bakabilirsin. Her ülkede Oyunlar bölümünde, ilk 10'da, 3-5 günde geliştirilen basit Unity oyunları var.

Anlık yükselip sonradan düşüş yaşıyorlar. Yani zaten böyle oyun geliştiricileri, tahtı sonsuza kadar tutmaya değil, parasını kazanmaya bakıyor.

Değil küçük işlere kalkışmak. 2D oyun geliştirmek deyince aklına sadece top down rpgler yada side scrollerlar geliyorsa, o senin problemin. Projeye göre tool seçersin. Oyun kapsamlıysa ve Unreal Engine istenilen özelliklere geliştirme konusunda kolaylık sunuyorsa, 2D veya 3D fark etmeksizin UE kullanırsın. Yok zaten aşırı basit bir oyun yapıyorsundur, Unity'de overkill kaçar. Otur GameMaker kullan, ne gerek var? Okumayı bilmek lazım diye buna diyoruz. O iki mesaj birbirine bağlantılı.

Projeye göre tool seçilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…