2D oyunları yapması daha kolay diye bir algı var nedense. Aksine daha zor çünkü çok fazla sayıda 2D indie oyun olduğu için cidden çok iyi bir fikriniz olması ve pazarlamanız lazım. Her sene çok fazla başarılı İndie oyun çıkıyor gibi duruyor ama %99'u başarısız ve sadece %1'i başarılı oluyor. İstiyorsan tabii ki 2D yap ama 3D'den daha kolay zannetme. Bu arada 2D için Unity araçları daha başarılı. Ben Unity tavsiye ederdim.
Nasıl bir oyun yapacağına göre değişir illa birini seçmek zorundaysan ve sebebi yoksa C# öğren. Ama yok ben şöyle Ray Tracing'li modernize ama sade bir oyun yapacağım diyorsan C++ öğren. (Unity ile de Ray Tracing'li oyun yapmak mümkün)Lise okuyorum ve tüm programlama dillerinde başlangıç seviyesi bilgim var fakat C#'ta mı ustalaşmak mantıklı yoksa C++'ta mı? Oyun veya uygulama kodlamaya meraklıyım. Eskiden siber güvenlik istiyordum fakat eskisi kadar ilgimi çekmiyor. Siz ne önerirsiniz?
Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.Alana yönelik çalışmalara başlamadan önce temel kavramları öğren. Şimdi oyun programlamaya girsen gereksiz zorlanacaksın. Dillere de çok takılma. Proje ne gerektiriyorsa o öğrenilir. Dökümantasyon açılır, ona göre iş yapılır.
2D için Ray Tracing öğrenmeye gerek yok. İleride 3D ye geçince ayrıntılı olarak bu konuları öğrenmesi daha mantıklı olur.Nasıl bir oyun yapacağına göre değişir illa birini seçmek zorundaysan ve sebebi yoksa C# öğren. Ama yok ben şöyle Ray Tracing'li modernize ama sade bir oyun yapacağım diyorsan C++ öğren. (Unity ile de Ray Tracing'li oyun yapmak mümkün)
Konudaki sadece ilk mesaja bakarak cevap verdim 2D istediğini bilmiyordum.Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.
2D için Ray Tracing öğrenmeye gerek yok. İleride 3D ye geçince ayrıntılı olarak bu konuları öğrenmesi daha mantıklı olur.
Sorun yok ustam, bende isterim C++ Unreal Engine 5 öğrenmesini ama 2D Unity istiyor.Konudaki sadece ilk mesaja bakarak cevap verdim 2D istediğini bilmiyordum.
Okumayı öğrenmek lazım. Alıntıladığın mesajı okuduğunu sanmıyorum.Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.
@TheAny Bunu alıntılamak istemiştim.C++ ile 2D yapılamıyor diye bir fikir var sanırım. Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme desteği olduğu gibi çeşitli 2D oyun motorları var.
Onu da net okumamışsın.@TheAny Bunu alıntılamak istemiştim.
Bence sen benim dediğimi anlamamaya çalışıyorsunOnu da net okumamışsın.
Eki Görüntüle 2293726
Ben buradan bahsediyorum sen gidiyorsun YANLIŞLIKLA başka mesajını alıntılamama rağmen okumayı bilmek lazım diyorsun? Ayrıca, tekrardan hangi mesajından bahsettiğimi söylüyorum. Mesajın devamını söylüyorsun. Eğer daha da anlamadım diyorsan tekrar söyleyeyim:Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme
Mesajına cevaben:Unreal Engine'ın 2D oyun geliştirme
Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.
2D oyunlar için en basit ve uygunu Unity, ama 'Kolaylık' bakımından en kolayı Unreal Engine 5+'tir.2D oyunları yapması daha kolay diye bir algı var nedense. Aksine daha zor çünkü çok fazla sayıda 2D indie oyun olduğu için cidden çok iyi bir fikriniz olması ve pazarlamanız lazım. Her sene çok fazla başarılı İndie oyun çıkıyor gibi duruyor ama %99'u başarısız ve sadece %1'i başarılı oluyor. İstiyorsan tabii ki 2D yap ama 3D'den daha kolay zannetme. Bu arada 2D için Unity araçları daha başarılı. Ben Unity tavsiye ederdim.
Anlık yükselip sonradan düşüş yaşıyorlar. Yani zaten böyle oyun geliştiricileri, tahtı sonsuza kadar tutmaya değil, parasını kazanmaya bakıyor.2D oyunlar için en basit ve uygunu Unity, ama 'Kolaylık' bakımından en kolayı Unreal Engine 5+'tir.
Başarılı başarısız oranlarında Google Play Store'dan bakabilirsin. Her ülkede Oyunlar bölümünde, ilk 10'da, 3-5 günde geliştirilen basit Unity oyunları var.
Değil küçük işlere kalkışmak. 2D oyun geliştirmek deyince aklına sadece top down rpgler yada side scrollerlar geliyorsa, o senin problemin. Projeye göre tool seçersin. Oyun kapsamlıysa ve Unreal Engine istenilen özelliklere geliştirme konusunda kolaylık sunuyorsa, 2D veya 3D fark etmeksizin UE kullanırsın. Yok zaten aşırı basit bir oyun yapıyorsundur, Unity'de overkill kaçar. Otur GameMaker kullan, ne gerek var? Okumayı bilmek lazım diye buna diyoruz. O iki mesaj birbirine bağlantılı.Bence sen benim dediğimi anlamamaya çalışıyorsun
Ben buradan bahsediyorum sen gidiyorsun YANLIŞLIKLA başka mesajını alıntılamama rağmen okumayı bilmek lazım diyorsun? Ayrıca, tekrardan hangi mesajından bahsettiğimi söylüyorum. Mesajın devamını söylüyorsun. Eğer daha da anlamadım diyorsan tekrar söyleyeyim:
Mesajına cevaben: