C# mı yoksa C++ mı öğrenilmeli?

IL karşılığına bakan bir alfa
O konuyu tekrar görünce bir bakayım dedim üstad
Senin anlama ve idrak edebilme problemlerin var. "Büyük kepçeyle küçük işlere kalkışma" cümlesinin Altında yatan mantığı bile idrak edemiyorsun sonra da gelip benim Oyun geliştiriciliğime laf ediyorsun?
Senden yaşını ve Oyun projelerinle ilgili görsel istiyorum ama onu da atamıyorsun çünkü herhangi bir oyun geliştirme bilgin olup olmadığı da belli değil.
Anlamadığın kelimelerin ANLAMLARINI öğrenmeni tavsiye ederim:

UMARIM ŞİMDİ NEDEN BU CÜMLEYİ KURDUĞUMU ANLARSIN.

Al sertifika
Altında Unreal Engine, Twinmotion ve Quixel şirketlerinin onayı var.

Hali hazırda .exe uzantılı oyunumu da atsam inanmazsın da neyse.

Son düzenleme:
C++'ta birçok şey yapabiliyorsun. C++'ta RAM transistörlerin içindeki bytelara kadar hükmedebiliyorsun. O kadar geniş bir dil. Ben C++'tan yana olurdum.

C++'ta birçok şey yapabiliyorsun. C++'ta RAM transistörlerin içindeki bytelara kadar hükmedebiliyorsun. O kadar geniş bir dil. Ben C++'tan yana olurdum.
Bu güzel bir şey ama konu bu değil

Bu 5 sayfa uzayabilecek bir tartışma nedeni değil

Bu güzel bir şey ama konu bu değil

Bu 5 sayfa uzayabilecek bir tartışma nedeni değil
Bu mesajdan sonra sanırım anladı beni sonunda:

Henuz baslangic seviyesindeki birisi programlama dillerini kiyaslayacak seviyede bilgi sahibi degildir. O sebeple fark etmez hangisiyle basladigin. Biraz konuya hakim oldugunda, hangi dilin hangi acidan digerinden ustun oldugunu ya da hangi durumlarda farkli bir kac dili iceren projeler gelistirerek birinin eksigini digeriyle tamamlayabildigini kendin anlayacaksin.

Ilk ogrendigin dilin uzun vadede bir etkisi yok, uzerine yapisan hayati bir karar degil. Birini secip ogren; zaten konuya hakim birisi cok cok kisa surede yeni bir dilde uretken hale gelir. Ortada proje yok, gereksinimler belli degil; C mi C++ mi C# mi diye sabaha kadar tartissan bos. Nasil bir vidayi sokmeye calistigini bilmeden tornavida kiyasliyorsun.

Hocam 2D oyun yapmak istiyorum diyorum nasıl yok ortada bişey?

Hocam 2D oyun yapmak istiyorum diyorum nasıl yok ortada bişey?

Konudaki ilk mesajin bu. Oyun veya uygulama kodlamaya merakliymissin ve siber guvenlik istemene ragmen eskisi kadar ilgini cekmiyormus. Tum programlama dillerinde de baslangic seviyesindeymissin.

Konudaki ilk mesajin bu. Oyun veya uygulama kodlamaya merakliymissin ve siber guvenlik istemene ragmen eskisi kadar ilgini cekmiyormus. Tum programlama dillerinde de baslangic seviyesindeymissin.
Hocam konu ilerledikçe kararım değişti okumadığınız sanıyorum.

Bence 2D oyun yapmak istiyorsan Unity'de C# la başlayabilirsin. Ama bence bunun çok da tartışılır yanı yok çünkü biraz daha bu işlerle uğraştığında asıl önemli işin programlama dili bilmek değil de oyunlardaki problemlerin nasıl çözülebileceğini bulmak olduğunu göreceksin. Dil sadece bir araç gibidir sen yeni projeler yapmadıkça küçük de olsa bir şeyler denemedikçe kendini geliştiremezsin. Benim tavsiyem yaptığın projelere ve yapmak istediğin şeylere göre olaya biraz daha doğaçlama yaklaşman. Yani bazı şeyleri yavaş yavaş karşılaştıkça öğrenirsin, bir anda dalmana gerek yok her şeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…