Çözüldü Unreal Engine C++ nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Unreal Engine'de Blueprint kullanınca çok karışık ve kötü duruyordu ve kodu düzenlemesi zor oluyordu. Bende C++'a geçeyim dedim ama .cpp dosyalarına erişemiyorum. İnternette çok gezindim ama sorunum ile ilgili hiçbir şey bulamadım. C++'ın nasıl kullanıldığını gösteren adamakıllı bir site ya da video da bulamadım o yüzden bir şeyi yanlış yapıp yapmadığımı da bilmiyorum. Yardım edebilecek var mı?

Çözüm
Unreal Engine'de Blueprint kullanınca çok karışık ve kötü duruyordu ve kodu düzenlemesi zor oluyordu. Bende C++'a geçeyim dedim ama .cpp dosyalarına erişemiyorum. İnternette çok gezindim ama sorunum ile ilgili hiçbir şey bulamadım. C++'ın nasıl kullanıldığını gösteren adamakıllı bir site ya da video da bulamadım o yüzden bir şeyi yanlış yapıp yapmadığımı da bilmiyorum. Yardım edebilecek var mı?
Udemyde cpp dersleri var ama ingilizce. Ayrıca node, fonc ve script kullanmayı biliyorsanız aslında kod karmaşıklığını önleyebilirsiniz. Visual Studio yüklemelisiniz kullanabilmek için. (min 2019)
Udemyde cpp dersleri var ama ingilizce. Ayrıca node, fonc ve script kullanmayı biliyorsanız aslında kod karmaşıklığını önleyebilirsiniz. Visual Studio yüklemelisiniz kullanabilmek için. (min 2019)

Çözüm
Peki bir şey soracağım Blueprint C++'a göre daha kısıtlı diyorlar doğru mu?
Evet ama bu günümüzde nerdeyse aynı derecede. Hız, optimizasyon ve karmaşık konularda CPP biraz daha iyi. Her ne kadar blueprint te CPP'ye convert edilse de her iki dilinde avantajlı olduğu konular var. Mesela basit bir kapı aç kapa, locomotion, ışık aç kapa vb 2li sistemler, etkileşim gibi konularda Blueprint inanılmaz kolaylık sağlıyor. Genelde basit orta düzey bir uprojectlerde %80-95, orta üzeri ve karmaşık projelerde %60-80 arasında BP kullanılıyor. Yani BP'nin yetemediği konular nerdeyse hiç yok. Optimizasyon da her güncellemede yapılıyor. Dert edilecek fark neredeyse hiç kalmadı. Ama öğrenmenin de zararı olmaz:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00