Çözüldü C# ödevi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa Ka.

Decapat
Arkadaşlar hepinize merhaba, yaz okulu alıyorum ve hocamız şöyle bir ödev verdi akşam saatlerinde teslim etmem gerekli ben hepsini yapamadım eksik olanlar şunlar.

Soru 1 - klavyeden bir yazı isteyiniz. Yazının içerisinde küme parantezleri arasında bir kısım olsun ({…}) küme parantezlerinin yerini ındexof metotlarıyla bulunuz. Küme parantezlerinin arasındaki yazıyı substring metoduyla elde edip yazınız.

Örnek: Yazı giriniz: Kütahya {porseleni} porseleni.

Soru 2 - klavyeden en fazla iki basamaklı bir sayı isteyiniz. Bunu yazı olarak yazdırınız.

Örnek: Sayı: 48.

Çıktı: Kırk sekiz.

Soru 3 - klavyeden girilen 3 basamaklı sayıyı yazı olarak yazdırınız.

Örnek: Sayı: 546.

Çıktı: Beş yüz kırk altı.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
1. Ödev:
Kod:
int uzunluk;
string yazi, sub;

Console.Write("Bir yazi girin: ");

yazi = Console.ReadLine();

uzunluk = yazi.IndexOf('}') - yazi.IndexOf('{');
sub = yazi.Substring(yazi.IndexOf('{') + 1, uzunluk - 1);

Console.WriteLine(sub);
Console.ReadLine();

2. Ödev:
Kod:
Console.Write("İki basamaklı bir sayı girin: ");
string sayi = Console.ReadLine();

string[] bir = { "On", "Yirmi", "Otuz", "Kırk", "Elli", "Atmış", "Yetmiş", "Seksen", "Doksan" };
string[] iki = { "Bir", "İki", "Üç", "Dört", "Beş", "Altı", "Yedi", "Sekiz", "Dokuz" };

int p = Convert.ToInt32(sayi[0].ToString()) - 1;
int p2 = Convert.ToInt32(sayi[1].ToString()) - 1;

Console.WriteLine("Çıktı: " + bir[p] + " " + iki[p2]);

Console.ReadLine();

3. Ödev:
Kod:
Console.Write("Üç basamaklı bir sayı girin: ");
string sayi = Console.ReadLine();

string[] bir = { "Yüz", "İki Yüz", "Üç Yüz", "Dört Yüz", "Beş Yüz", "Altı Yüz", "Yedi Yüz", "Sekiz Yüz", "Dokuz Yüz" };
string[] iki = { "On", "Yirmi", "Otuz", "Kırk", "Elli", "Altmış", "Yetmiş", "Seksen", "Doksan" };
string[] uc = { "Bir", "İki", "Üç", "Dört", "Beş", "Altı", "Yedi", "Sekiz", "Dokuz" };

int p = Convert.ToInt32(sayi[0].ToString()) - 1;
int p2 = Convert.ToInt32(sayi[1].ToString()) - 1;
int p3 = Convert.ToInt32(sayi[2].ToString()) - 1;

Console.WriteLine("Çıktı: " + bir[p] + " " + iki[p2] + " " + uc[p3]);

Console.ReadLine();

Herhangi bir hata ayıklama kullanmadım amacına göre kullanıldığında sorun olmayacaktır.
Afa daha hoca yeni verdi bu ne hız
YAKALANDIN SDFGSSsd
İş yerinde çalıştığım için bilmediğim yerler var yardım istedim ne yapayım? Yararlan sen de konu açmana gerek kalmamış işte.

Thread.Sleep(1000);

Kısmında bir hata oluşuyor derlemede çözüm olarak ordaki kodu

System.Threading.Thread.Sleep(1000);

şu şekilde değiştirip çalışır hale getirdim. Hepinize paylaşımları için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…