C/C++ C++ öğreniyorum gün 2

GC'ın devreye girmesini beklemek zorunda değiliz aslında onu zaten C++ bakımı için örnek vermiştim. Spring kullanıyorum ve nesnelerin yaşam döngüsü Spring tarafından yönetiliyor. Spring'in Dependency Injection mekanizması sayesinde, gerekli olan nesneler otomatik olarak oluşturuluyor ve kullanıldıktan sonra GC tarafından temizleniyor. Bu nedenle, manuel olarak bellek yönetimi yapmama gerek kalmıyor.

Tam olarak bakım dediğim kısım buydu. C++ biraz uğraştırabiliyor. Ben direkt kontrolü devrediyorum.

Tabii hocam C++ dilinde belki Spring gibi bir Framework olabilir.

Java memory management için muazzam şeyler yapıyor. Tartışmasız.
Hocam zaten Java dünyanın en iyi programlama dili .

Son düzenleme:
Tam olarak bakım dediğim kısım buydu. C++ biraz uğraştırabiliyor. Ben direkt kontrolü devrediyorum.

Tabii hocam C++ dilinde belki Spring gibi bir Framework olabilir.
Tekrar söylüyorum. Tam olarak bakım değil. Belirli ilkelere uyarsan GC şart değil. Dilin yapısı zaten çöp toplamaya gerek kalmayacak şekilde dizayn edilmiş durumda. Sadece senin bu yapıyı takip etmen yeterli. Prensiplere uyuyorsan, çöp toplamaya gerek yok. Şart değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Kafana çok takmana da gerek yok çöp toplama varmış yokmuş diye.

Yok Unity3D'de GC'nin çalışma sıklığı kontrol edilmeli.

Hocam GC hakkında niye uzun yazı yazdın ben anlamadım aslında.
Kendin alt konuları açtın ben tümden hepsini Java'ya devrettim yazmıştım. Sen devam ettin GC'ye.

C++'ın zorluğu üzerine konuşuyorum.
Hocam bilen biri için zorluğunun yanında iyi bir program yönetimi de sağlıyor, onu anladım.
Zorluğu hakkında konuşuyorduk aslında iyi güzeldi ama siz çok durdunuz GC üzerine. Sonra kavgaya gidiyorduk az kalsın.

Ben de aslında diğer konulardan da bahsettim biraz. OpenGL durumu olsun, bağımlıklıkların
yönetimi olsun falan. C++ zor bir dil gerçekten. Günümüzde donanım üreticileri ve Unreal dışında fazla kullanımı var mı bilmiyorum. Ayrıca SDL/SDL2 kütüphanesi ile oyun yapmaya çalıştım ve videolar izledim ama ben gerçekten kullanmayı hiç istemiyorum. Açıkçası projeleri hızlı ayağa kaldırmak ve algoritmalarla yönetebilmek daha cazip geliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…