C öğrenmeden C++ başlamak problem olur mu?

ucserin

Kilopat
Öncelikle merhaba, bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. İlk yılın ikinci dönemi deprem bölgesinde olmamız sebebi ile Online yapıldı. Ve biz ikinci dönem programlama dersinde C dersi öğrendik(yani anlatıldı). Ben tam zamanlı çalıştığım için derslere pek vakit ayırmadım ve sadece sınavları kopya ile geçmek durumunda kaldım. Ve bu sene "object oriented programming" dersinde C++ göreceğiz. C bilmeden C++ öğrenebilir miyim sizce? Yoksa önce C başlayıp ardından C++ mı başlamalıyım.

Not: Dersler başladığı için ona göre yorum yaparsanız sevinirim. Zamanında çalışsaydın vs gibi şeyler söylemeyin, keyfimden olmadı. Maalesef çalışmak zorundaydım bazı maddi sebepler dolayısı ile.

Elbette C bilmeden C++ öğrenebilirsiniz tabi C bilseydiniz işiniz daha kolay olurdu fakat çok fazla etkileneceğinizi düşünmüyorum.

Başlangıç etabında ikisi de birbirinden çok farklı diller değil. Düzgün çalışarak ortalama 1 ayda ikinci dönem öğrenmen gereken C seviyesine ulaşırsın. Proje yapmasan da dilin mantığını kavrarsın bu sayede C++ zorlaşmaya başladıkça kafana daha rahat yatar. C öğrenmeden C++ öğrenemezsin diye bir şey asla yok ama bu işe yeni başlayan birisinin kafasında belli başlı şeylerin oturması için C daha ideal bir başlangıç. O yüzden ilk yıl genelde C veya Python öğretilir.

Merhaba, object oriented programming dersi size c++ öğretme amaçlı bir ders değildir, bu dersi herhangi bir notla geçince de c++ öğrenmiş olmayacaksınız.

C dili bildiğim kadarıyla oop için uygun değildir, C++, java, c# gibi diller bu ders için daha elverişlidir, c dili bu dillerdeki nesne kavramına sahip değildir (c structurelar ile bir şekilde yine oop işler yapılabilir tabi). Şu anda gidip C çalışmanız oop dersi için size pek bir fayda sağlamaz, derslere vakit ayırabilecek durumdaysanız c++ dilini temel seviyede, OOP kavramlarını anlayacak kadar öğrenmeye çalışın.

Ek not: İlk sınıfta gösterilen algoritma/programlama dersi aslında işin temelidir, bir an önce eksiklerinizi kapatmaya çalışın, temel kötüyse tüm eğitim boyunca zorlanırsınız.

Sıkıntı olmaz.

Elbette C bilmeden C++ öğrenebilirsiniz tabii C bilseydiniz işiniz daha kolay olurdu fakat çok fazla etkileneceğinizi düşünmüyorum.

Teşekkürler.

İlk dönem Python ikinci dönem C öğrendik zaten ama dediğim gibi ben çalıştığım için C hiç yok Python da az açıkcası.C başlarsam vizelere kadar derse yetiştirebileceğimi sanmıyorum aslında ondan dolayı sormuştum.

Teşekkürler. C için de kaynak önerebilir iseniz çok iyi olur en azından boş vakitlerimde de C bakarım.

Yarım dönemde gösterilen C’ye 1 ayda ulaşırsın çok komplike bir şey göstermiş olamazlar. YT’da Bilgsayar kavramları var ona bakabilirsin.

Yarım dönemde gösterilen C'ye 1 ayda ulaşırsın çok komplike bir şey göstermiş olamazlar. YT'da bilgsayar kavramları var ona bakabilirsin.

İkisini birlikte götürebilir miyim peki? Çünkü lab derslerinde soru soruluyor yapıp yapamama göre puan etki ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…