C# öğrenmek için en iyi kaynak nedir?

Zehn

Decapat
Daha fazla  
Sizce 2024 yılında C# öğrenmek en iyi yabancı, Türk fark etmez en iyi en kapsamlı ve en güncel kaynak nedir? Biliyorum zaten bu başlıkla açılan birçok konu var, neden o konulara bakmak yerine kendin konu açtın diyebilirsiniz, çünkü tam olarak bilgi sahibi olmadığım bir konu olduğu için belki güncel olarak diğer kısmen eski konularda paylaşılan kaynaklardan daha yararlı ve daha kapsamlı yeni bir kaynak paylaşılmış, ortaya çıkmış olabilir diye düşündüm. Ayrıca şunu belirteyim Murat yücedağ ın uygulamarla C# eğitimininin %50-60'ına yakın kısmını bitirdim ancak çalışmak için doğru bir kaynak mı bilmiyorum. Şimdiden cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Hocam diyelim temel bilgileriniz iyi ya da öğrendiniz bir şekilde, hangi alana yönelecekseniz o alandaki framework ya da teknolojileri öğrenmeye başlayın derim.

Örneğin web tasarım için Asp.net, oyun için Unity3D olabilir.

C#'ı biraz daha etkili öğrenmek istiyorsan Gencay Yıldız'ın "Özel Ders Formatında C#" ve "Nesne Yönelimli Programlama" adlı eğitim serilerine başvurabilirsin.

Gençay Yıldız'a bakın ücretsiz c# videoları mevcut. Web programlama ile devam etmek isterseniz gençay hocam biraz daha üst düzey yazıyor o yüzden ilk bi murat yücedağın serisini izleyin derim ki zaten izlemişsiniz sonra gençay yıldızdan devam edin. Eğer bir şirkette çalışmak için öğreniyorsanız (üniversite her ne kadar gereksiz olsada işe girmek için bu tarz bir bölüm okumanız gerekebilir) Gençay Yıldız'ın videoları daha isabetli olur. He yok amacınız kendiniz site tasarlayıp satmak falan ise murat yücedağın videoları da "yeterli". Gençay hocam programlamanın daha çok soyut kısmına ağırlık veriyor diyebilirim mimariler, design patternlar, best practiseler. Ayrıyetten linç yiyebilirim fakat zaten entity framework kullanıyorsanız repository design pattern vb. Gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü çok fazla esneklik tanımıyor, fakat global error handling gibi konularda işinize de yarayabilir. Zaten belirli bi vakit ayırdıktan sonra hangi projeye ne tarz yaklaşmanız gerektiğini anlarsınız.

Son düzenleme:
Gençay yıldız'a bakın ücretsiz C# videoları mevcut. Web programlama ile devam etmek isterseniz gençay hocam biraz daha üst düzey yazıyor o yüzden ilk bir Murat yücedağın serisini izleyin derim ki zaten izlemişsiniz sonra gençay yıldızdan devam edin. Eğer bir şirkette çalışmak için öğreniyorsanız (üniversite her ne kadar gereksiz olsa da işe girmek için bu tarz bir bölüm okumanız gerekebilir) gençay yıldız'ın videoları daha isabetli olur. He yok amacınız kendiniz site tasarlayıp satmak falan ise Murat yücedağın videoları da "yeterli". Gençay hocam programlamanın daha çok soyut kısmına ağırlık veriyor diyebilirim mimariler, design patternlar, best practiseler. Ayrıyeten linç yiyebilirim fakat zaten entity Framework kullanıyorsanız repository design pattern vb. gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü çok fazla esneklik tanımıyor, fakat global error handling gibi konularda işinize de yarayabilir. Zaten belirli bir vakit ayırdıktan sonra hangi projeye ne tarz yaklaşmanız gerektiğini anlarsınız.

Daha 12.sınıfım sınav senemdeyim, o yüzden şirkette çalışıp çalışmak istediğimden henüz emin değilim o yüzden her ihtimale karşı şirkette çalışmak isteyeceğim senaryoya göre de kendimi geliştirmem daha iyi olur sanırım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için, bir de bilgi sahibi olduğunuz bir konu mu bilmiyorum ama genel anlamda bir şirkette çalışmak için iyi bir üniversite kazanmış olmam gerekiyor mu? Yoksa gerekli bölümde kendimi yeterince geliştirmiş ama kötü bir üniversite de okumuş olsam bile yeterli oluyor mudur? Tabii ki şirketten şirkete değişiyordur bu sanırım da. Yine de bu konuda bilgi sahibiyseniz bana ne önerirsiniz yazılımdan çok sınava odaklanmamı mı yoksa ikisine eşit önemi vermemi mi?

Daha 12.sınıfım sınav senemdeyim, o yüzden şirkette çalışıp çalışmak istediğimden henüz emin değilim o yüzden her ihtimale karşı şirkette çalışmak isteyeceğim senaryoya göre de kendimi geliştirmem daha iyi olur sanırım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için, bir de bilgi sahibi olduğunuz bir konu mu bilmiyorum ama genel anlamda bir şirkette çalışmak için iyi bir üniversite kazanmış olmam gerekiyor mu? Yoksa gerekli bölümde kendimi yeterince geliştirmiş ama kötü bir üniversite de okumuş olsam bile yeterli oluyor mudur? Tabii ki şirketten şirkete değişiyordur bu sanırım da. Yine de bu konuda bilgi sahibiyseniz bana ne önerirsiniz yazılımdan çok sınava odaklanmamı mı yoksa ikisine eşit önemi vermemi mi?

İkisine de çalışın. Yazılım sadece web programlama ile bitmiyor bunun oyunu var yapay zekası var, simülasyon yazılımı var, robotiği var var da var. Web programlamada matematik fizik gibi konular en temel düzeyde bile yeterli olsa da bu saydığım alanlarda matematik ve fizik bilginiz iyi olmalı. Ayrıyeten üniversite seçimiz hayatınızı daha çok etkileyeceğinden sınavalara daha fazla çalışmanız mantıklı olur. Mezuna kalıp en iyi üniversitelerden birine giremeyecekseniz de mezuna kalmanızı önermem. Bunun yerine notlarınızı iyi tutup daha iyi üniversitelere yatay geçiş yapmanız daha mantıklı. Ailenizin durumu yeterliyse yurt dışında okumayı da düşünebilirsiniz. Bir arkadaşım Türk almandan 1 senede C1 aldı şu anda Almanya'da okuyor mesela. Bu durumda da dil öğrenmeye zaman ayırmanız gerekir, hepsini bir arada yapamayacağınıza göre karar vermeniz gerekebilir.

İkisine de çalışın. Yazılım sadece web programlama ile bitmiyor bunun oyunu var yapay zekası var, simülasyon yazılımı var, robotiği var var da var. Web programlamada matematik fizik gibi konular en temel düzeyde bile yeterli olsa da bu saydığım alanlarda matematik ve fizik bilginiz iyi olmalı. Ayrıyeten üniversite seçimiz hayatınızı daha çok etkileyeceğinden sınavalara daha fazla çalışmanız mantıklı olur. Mezuna kalıp en iyi üniversitelerden birine giremeyecekseniz de mezuna kalmanızı önermem. Bunun yerine notlarınızı iyi tutup daha iyi üniversitelere yatay geçiş yapmanız daha mantıklı. Ailenizin durumu yeterliyse yurt dışında okumayı da düşünebilirsiniz. Bir arkadaşım Türk almandan 1 senede C1 aldı şu anda Almanya'da okuyor mesela. Bu durumda da dil öğrenmeye zaman ayırmanız gerekir, hepsini bir arada yapamayacağınıza göre karar vermeniz gerekebilir.

Peki teşekkürler tavsiyeniz için. Maalesef ailemin durumu yok olsa yurt dışında okumak isterdim tabii ama ciddi paralar gerekiyor gibi.

Udemy'de Murat Yücedağ sayesinde öğrendim ben. Sektörde aktif olarak kullanıyorum.
(Zaten yazmışsınız yeni gördüm, evet doğru kaynak.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı